Begraven

Gemeente Smallingerland heeft 4 gemeentelijke begraafplaatsen: Slingehof, De Wâldhôf, Zuiderbegraafplaats en Jezus Leeft.

E-mail sturen over begraven

Of bel ons op het nummer 0512-581234.

Wat kost het?

Bekijk de tarieven

Begraafplaatsen

Begraafplaats Slingehof

Begraafplaats Slingehof aan de Overstesingel 1 in Drachten heeft ruimte voor enkele graven, dubbele graven, kindergraven, urnen (in een graf, muur of sierurnenveld) en het verstrooien van as op persoonlijk strooivak en algemeen strooiveld.

Begraafplaats De Wâldhof 

Aan de Rydwei 3 in Opeinde is begraafplaats De Wâldhof. Deze heeft ruimte voor enkele graven, twee-diep graven, dubbele graven, kindergraven, islamitische graven, urnen (in een graf of muur) en het verstrooien van as op persoonlijk strooivak.

Zuiderbegraafplaats

De Zuiderbegraafplaats aan de Burgemeester Wuiteweg 89 in Drachten heeft ruimte voor enkele graven, dubbele graven, kindergraven, urnengraven en het verstrooien van as op persoonlijk strooivak en algemeen strooiveld.

Begraafplaats Jezus Leeft

Aan de Folgerster Loane 74 en 76 in Drachtstercompagnie is begraagplaats Jezus Leeft. Deze heeft ruimte voor enkele graven.

Huurgraven

Alle graven zijn huurgraven voor 10, 20 of 40 jaar (urnen vanaf 5 jaar). Verlengen kan met minimaal 5 jaar.

Plek reserveren

Een plek reserveren om begraven, bijgezet of verstrooid te worden? Dat kan. Per graf betaalt u een jaarlijks reserveringstarief.

Bekijk ook de pagina Gedenkteken op een graf.