Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Toegankelijkheid

U bevindt zich hier: Home | Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

De gemeente werkt aan toegankelijkheid van de website

De gemeente Smallingerland besteedt veel aandacht aan de toegankelijkheid en het gebruiksgemak van de website. We doen ons best alle informatie zo aan te bieden dat iedereen deze eenvoudig kan vinden en gebruiken. We gebruiken daarvoor het kwaliteitsmodel webrichtlijnen op www.webrichtlijnen.nl.

De status

We streven ernaar dat deze website per 1 maart 2013 toegankelijk is volgens de minimale eisen van toegankelijkheid en per 1 januari 2015 aan alle webrichtlijnen voldoet. Op dit moment zijn er nog situaties waarin onderdelen niet functioneren volgens de eisen voor toegankelijkheid. Het gaat om de volgende onderdelen:

  • Het googlemaps kaartje dat bij veel bekendmakingen staat werkt niet in alle situaties (als de CSS uit staat). Gelukkig staat alle relevantie informatie ook in de tekst van de bekendmakingen.
  • De video uitzendingen van de vergaderingen van de gemeenteraad en de raadscommissies zijn niet ondertiteld.
  • De bestemmingsplannen die we in Planviewer presenteren zijn niet in alle situaties zichtbaar. Van alle bestemmingsplannen is ook informatie in pdf-formaat beschikbaar.

Melding van ontoegankelijkheid

De gemeente Smallingerland is continu bezig haar website te verbeteren. Ook als het gaat om toegankelijkheid. We horen het dan ook graag als u op de website een ontoegankelijke situatie tegenkomt. U kunt hiervoor gebruik maken van het meldingenformulier.
Beschrijf hierop in elk geval het probleem en geef de link naar de pagina waar het om gaat. We kunnen het probleem beter beoordelen als u ook een aantal andere zaken aangeeft: welk besturingssysteem u gebruikt, welke browser u heeft, of u instellingen heeft aangepast en of u hulpmiddelen gebruikt zoals een schermlezer, software voor schermvergroting of spraakherkenning.
We bekijken uw melding en koppelen aan u terug wat we er mee doen en op welke termijn we dat doen.