Bouwkavels

De gemeente verkoopt soms kavels. U vindt hier informatie over de beschikbare bouwkavels.  Iedere volwassene kan zich inschrijven voor een bouwkavel. Bij meerdere aanmeldingen wordt geloot. Wij werken niet met reservelijsten. Zo krijgen alle partijen een kans om mee te dingen. Lees voor het inschrijven de procedure en de algemene voorwaarden door.

Kavels Vrijburgh

We bouwen met Vrijburgh 2 aan een aantrekkelijke, kindvriendelijke wijk met groen en water en zo'n 150 woningen. Duurzaamheid, groen, water en ruimte staan hier centraal. Meer informatie over dit nieuwbouwproject kunt u lezen op de pagina van Vrijburgh

Documenten

Kavel Saffier in Drachten

Wilt u graag wonen in de groene en waterrijke woonwijk Burmania in Drachten? Dat kan! Gemeente Smallingerland verkoopt aan de Saffier een mooie en unieke kavel gelegen aan het water en vlakbij een uitvalsweg. De kavel is geschikt voor de bouw van een ruime vrijstaande woning.

Een bod doen op de kavel

De kavel wordt door een biedingsprocedure verkocht. Een bod lager dan € 306.000 (inclusief btw) wordt niet in behandeling genomen. 

Meer informatie

Vragen

Voor vragen kunt u terecht bij Dineke de Haan via d.de.haan@smallingerland.nl of bel 0512 581 234.

Twee woningbouwkavels in Oudega

In Oudega zijn 2 bouwkavels te koop.Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Makelaardij Hoekstra in Leeuwarden. Of lees de verkoopbrochure.

Praktijkruimte te koop in Oudega

Meer informatie? Neem dan contact op met Makelaardij Hoekstra in Leeuwarden. U vindt de verkoopbrochure hier.

Kavel Boornbergum

De gemeente verkoopt aan de Nijewei 89 Boornbergum een kavel. De koopprijs is € 219.705,97 en de kavel grootte is 823 m2. Voor vragen en informatie kunt u terecht bij Dineke de Haan via d.de.haan@smallingerland.nl of bel 0512  581 234.

Wetten en regelgeving

Het Didam-arrest van 26 november 2021 bepaalt dat iedereen de kans moet krijgen om mee te dingen bij de verkoop van gronden door overheden. Dat betekent dat iedereen zich in kan schrijven voor beschikbare kavels en dat wij geen reservelijsten gebruiken. In de Ontwikkelstrategie van de gemeente staat welke grond beschikbaar is of komt.

Meer informatie

Voor vragen kunt u zich melden bij Dineke de Haan, telefoonnummer 0512 581234 of d.de.haan@smallingerland.nl