Bouwkavels

Een huis bouwen in Smallingerland? De gemeente verkoopt kavels op verschillende locaties in de gemeente. Lees meer over de procedure van de verkoop van bouwkavels (pdf, 02 MB).

Vrijburgh

Woonwijk Vrijburgh ligt net ten noorden van het centrum van Drachten. U ziet daar de dynamiek van de stad en de rust van het platteland. In Vrijburgh zijn nog kavels beschikbaar. Er is zowel ruimte voor projectmatige bouw als particuliere bouw. Vrijburgh ligt ook vlakbij het buitengebied van Drachten met de autoweg richting Leeuwarden dichtbij. De kavelgrootte binnen Vrijburgh varieert van 300 m2 tot ruim 600 m2.

Plattegrond Vrijburgh stand van zaken 20 december 2020 (pdf, 0,3 MB) 

Kavelprijzen Vrijburgh 20 december 2020 (pdf, 0,1 MB)

 

Middelgeast (Boornbergum)

Het nieuwbouwplan Middelgeast ligt bij het dorp Boornbergum ten westen van Drachten. Dit plan is onderdeel van een landelijke overgangszone met de hoger gelegen bosrijke zandgebieden aan de ene kant en de lager gelegen waterrijke gebieden aan de andere kant. Met snelweg A7 vlakbij bent u binnen 30 minuten rijden in Groningen en Leeuwarden. Bent u watersportliefhebber? De grootste jachthaven van Fryslân is op fietsafstand. De grootte van de kavels varieert tussen de 723 m2 en 830 m2.

Plattegrond Middelgeast (pdf, 0,3 MB)

Kavelprijzen Middelgeast (pdf, 0,2 MB)