Bouwkavels

Een huis bouwen in Smallingerland? De gemeente verkoopt kavels op verschillende locaties in de gemeente. Lees meer over de procedure van de verkoop van bouwkavels (pdf, 02 MB).

Nijewei (Boornbergum)

De kavels liggen ten oosten van het bestaande nieuwbouwplan Middelgeast in Boornbergum. Dit plan is onderdeel van een landelijke overgangszone met de hoger gelegen bosrijke zandgebieden aan de ene kant en de lager gelegen waterrijke gebieden aan de andere kant. Met de snelweg A7 vlakbij bent u binnen 30 minuten rijden in Groningen en Leeuwarden. Bent u watersportliefhebber? De grootste jachthaven van Fryslân is op fietsafstand. Ook zijn er diverse mooie wandel- en fietspaden in de omgeving. De grootte van de kavels varieert tussen de 698 m2 tot 823 m2. De prijzen variëren van € 196,00 tot € 210,00 (exclusief btw) per m2.

Voor vragen kunt u zich melden bij Dineke de Haan, telefoonnummer 0512-581234 of d.de.haan@smallingerland.nl.

Inschrijving

U kunt zich inschrijven vanaf 6 april 2021. De inschrijving sluit op 30 april 2021. Mochten er meer belangstellenden voor een kavel zijn dan vindt er een verloting plaats.

Vrijburgh

Woonwijk Vrijburgh ligt net ten noorden van het centrum van Drachten. U ziet daar de dynamiek van de stad en de rust van het platteland. In Vrijburgh zijn nog kavels beschikbaar. Er is zowel ruimte voor projectmatige bouw als particuliere bouw. Vrijburgh ligt ook vlakbij het buitengebied van Drachten met de autoweg richting Leeuwarden dichtbij. De kavelgrootte binnen Vrijburgh varieert van 300 m2 tot ruim 600 m2.

Middelgeast (Boornbergum)

Het nieuwbouwplan Middelgeast ligt bij het dorp Boornbergum ten westen van Drachten. Dit plan is onderdeel van een landelijke overgangszone met de hoger gelegen bosrijke zandgebieden aan de ene kant en de lager gelegen waterrijke gebieden aan de andere kant. Met snelweg A7 vlakbij bent u binnen 30 minuten rijden in Groningen en Leeuwarden. Bent u watersportliefhebber? De grootste jachthaven van Fryslân is op fietsafstand. De grootte van de kavels varieert tussen de 723 m2 en 830 m2.