NK Tegelwippen van start!

Wip die tegels uit uw tuin! Het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen is begonnen en gemeente Smallingerland doet mee. Het doel is om samen zoveel mogelijk tegels te verwijderen en te vervangen voor groen. Doet u ook mee?

Minder tegels heeft veel voordelen

Door extremer weer krijgen we steeds vaker te maken met hevige regenbuien en langere periodes van hitte en droogte. Stenen verkoelen niet op een warme dag en laten geen water door bij veel regenwater. Groen doet dat wel. Met meer groen maken we Nederland klimaatbestendiger. Daarnaast is een groene leefomgeving een gezonde leefomgeving. Goeie redenen om voor groen te gaan toch?

Meedoen is eenvoudig

U doet eenvoudig mee aan het NK Tegelwippen. Heeft u tegels uit uw tuin verwijderd? Ga naar www.nk-tegelwippen.nl en geef aan om hoeveel tegels het gaat. Dit aantal wordt opgeteld bij alle andere tegels die inwoners uit onze gemeente wipten. Wordt Smallingerland de gemeente met de meest gewipte tegels? De actie loopt tot en met 31 oktober. 

Win leuke prijzen

Met het wippen van tegels maakt u uw omgeving niet alleen klimaatbestendiger, meedoen aan de wedstrijd kan u ook een leuke prijs opleveren. Upload op de website foto's van de situatie in uw tuin voor en na het tegelwippen. Misschien wordt u dan Wipper van de maand of Publiekswipper en ontvangt u een van de waardebonnen of tuinpakketten. 

Inspiratie opdoen

Wat u allemaal kunt doen met het extra stuk tuin nadat u de tegels heeft gewipt? Op www.nk-tegelwippen.nl doet u vast inspiratie op. U leest er hoe u uw tuin aantrekkelijk maakt voor insecten, hoe u zelf compost kunt maken en welke planten geschikt zijn voor uw tuin.

Tip: subsidieregeling voor vergroenen tuin

Gemeente Smallingerland kent een subsidieregeling voor wie zijn of haar tuin gaat vergroenen. Dus heeft u tegels gewipt en gaat u de vrijgekomen ruimte vullen met planten, bloemen, bomen, struiken of gras? Kijk hier voor meer informatie over de subsidieregeling.
 

NK tegelwippen 2024