Ondersteuning Mantelzorgers

Zorgt u onbetaald voor iemand die chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is? Dan bent u mantelzorger. 

Mantelzorgpas

Als mantelzorger kunt u gebruik maken van de mantelzorgpas, de MeiJo pas. Met deze pas ontvangt u korting op diverse activiteiten en diensten die door MeiJo worden aangeboden of georganiseerd. Ook wordt u uitgenodigd voor activiteiten die de gemeente organiseert voor het ondersteunen van mantelzorgers. De mantelzorgpas is gratis. 

Mantelzorgcompliment

Mantelzorgers zijn belangrijk. Om mantelzorgers te bedanken bieden wij het mantelzorgcompliment aan. Dit is een bedrag van €100 per kalenderjaar voor u als mantelzorger. Om het compliment aan te vragen moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Degene voor wie u mantelzorger bent (de mantelzorgvrager) woont in gemeente Smallingerland
  • U verleent 8 uur of meer per week mantelzorg
  • U verleent al langer dan 3 maanden mantelzorg
  • U heeft in dit kalenderjaar nog geen mantelzorgcompliment aangevraagd

Aanvragen Mantelzorgcompliment en Mantelzorgpas

Let op: 

  • De mantelzorgpas ontvangt u binnen twee maanden.
  • Het mantelzorgcompliment wordt ieder kwartaal uitgekeerd in de maanden januari, april, juli en oktober. Het kan dus enkele weken duren voordat u het bedrag op uw rekening ontvangt. 

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het digitaal aanvragen van het mantelzorgcompliment of de mantelzorgpas? Dan kunt u terecht bij de bibliotheek Drachten. Maak een afspraak voor het Formulierenspreekuur bij de balie van de bibliotheek of bel met de bibliotheek: 0512 512 680. 

Heeft u niet de mogelijkheid om naar de Bibliotheek te gaan? Of ontvangt u liever een aanmeldformulier per post? Bel dan naar: 0512 581 234.

Algemeen

Heeft u ondersteuning nodig bij het geven van mantelzorg? Of maakt u zich zorgen om iemand in uw omgeving die veel zorgt voor een ander? Neem contact op met Carins.