Carins voor zorg, jeugd en werk

In de gemeente Smallingerland is Carins de plek voor iedereen die informatie, hulp of ondersteuning zoekt bij opvoeden en opgroeien, zorg, wonen en welzijn, inkomensvragen en schuldproblematiek, meedoen en jezelf kunnen redden in de maatschappij. Carins helpt jou op weg als het je zelf even niet lukt.

Carins

Handig om te weten

 • Sinds 1 januari 2019 zijn de gebiedsteams van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), het Wmo-loket en het Ping-loket samen één nieuwe organisatie met een eigen website: Carins. Het telefoonnummer: 088 50 65 400.
 • Ping spreekuur
  Kunt u moeilijk rondkomen of heeft u geldzorgen? Bijvoorbeeld omdat u uw baan bent kwijtgeraakt? Of omdat u bent gescheiden? Dan kunnen de medewerkers van Carins helpen. Bijvoorbeeld met het beheren van uw geld. De spreekuren zijn in het gemeentehuis. U bent altijd welkom van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur. U hoeft geen afspraak te maken.
 • Minimagids
  Smallingerland wil bureaucratische drempels zo veel mogelijk wegnemen en inwoners actief informeren, zodat zij de toeslagen en kwijtscheldingen van lokale heffingen niet mislopen. Jaarlijks verschijnt er een minimagids (pdf) waarin alle regelingen op een rij zijn gezet. 
 • Samenwijzer
  Samenwijzer Smallingerland geeft antwoord op vragen over wonen, werken, zorg en senioren en helpt de juiste organisatie te vinden.
 • Veranderingen Wmo-vervoer vanaf 1 januari 2020
  De financiële tegemoetkoming die u krijgt als u met een taxi of eigen auto reist, verandert. Vanaf 1 januari krijgt u een vervoerspas van de gemeente waarmee u voordelig kunt reizen. Lees de meest gestelde vragen.