Stemmen in een andere gemeente (kiezerspas)

Wilt u in een andere gemeente stemmen? Vraag dan een kiezerspas aan. Met een kiezerspas kunt u stemmen in elke gemeente in Nederland.

Kiezerspas aanvragen

Een kiezerspas aanvragen kan op 3 manieren:

Online

Tot en met maandag 3 juni 2024 kunt met uw DigiD een kiezerspas aanvragen. Wij sturen u de kiezerspas daarna zo snel mogelijk per post toe.

Vraag kiezerspas online aan

Schriftelijk

Vul het formulier 'model K 6-1' in en onderteken het verzoek. U stuurt het formulier naar de gemeente. Heeft u uw stempas al ontvangen? Dan stuurt u de stempas samen met het formulier naar de gemeente. Uw verzoek moet uiterlijk maandag 3 juni 2024 door de gemeente zijn ontvangen. Wij sturen u de kiezerspas daarna zo snel mogelijk per post toe. 

Vraag de kiezerspas ruim op tijd aan! Het komt soms voor dat de kiezerspas niet op tijd bezorgd wordt. Wilt u er zeker van zijn dat u de kiezerspas op tijd ontvangt? Kom dan naar het gemeentehuis om de kiezerspas aan te vragen.

In het gemeentehuis

U kunt in het gemeentehuis tot woensdag 5 juni 2024, 12.00 uur een kiezerspas aanvragen. U hoeft geen afspraak te maken. Neem uw stempas en uw identiteitsbewijs mee.

Let op! Als u een kiezerspas aanvraagt, stemt u alleen met deze kiezerspas. Raakt u de kiezerspas kwijt? Dan krijgt u geen nieuwe stempas of kiezerspas.
Meer informatie over de kiezerspas vindt u op de website van de Kiesraad.