Isolatiesubsidie aanvragen

Speciaal voor huiseigenaren met een slecht geïsoleerde woning stelt de gemeente Smallingerland  een subsidie beschikbaar voor het isoleren van de woning.

Als u in aanmerking komt voor de subsidie, krijgt u €2.000 euro om te besteden aan isolatie in uw woning. U komt in aanmerking voor deze subsidie wanneer uw huis nog niet goed is geïsoleerd én de WOZ-waarde van uw huis lager is dan €285.000,- (peildatum 2022).

Hoe doet u mee?

U kunt meedoen via het Energieloket, Duurzaam Bouwloket van de gemeente Smallingerland. Vul op de website uw postcode en huisnummer in en geef antwoord op een aantal vragen. Op deze website vindt u ook alle voorwaarden van de actie. 

Wat houdt de subsidie in?

U kunt geld aanvragen om uw spouwmuur, dak, vloer, bodem en/of ramen te (laten) isoleren. U kunt kiezen uit:

  1. Isolatie door een bedrijf laten aanbrengen en gemeente betaalt de rekening
    • Een medewerken van een isolatiebedrijf komt bij u thuis en kijkt welke isolatie mogelijk is. U krijgt een offerte van de kosten. Nadat u instemt met de offerte, komt het bedrijf is isolatiemaatregelen plaatsen. De gemeente betaalt de rekening tot €2.000,-. Zijn de kosten hoger, dan betaalt u zelf het verschil bij.
  2. Zelf een bedrijf regelen en eerst zelf betalen
    • U kiest zelf een bedrijf dat uw huis kan isoleren. U betaalt de rekening zelf en levert daarna de rekening bij de gemeente in. U ontvangt het bedrag dat u betaald heeft van ons terug tot €2.000. U krijgt het geld uiterlijk zes weken na aanvraag teruggestort.
  3. Doe het zelf
    • U koopt de producten zelf bij één van de aangesloten bouwmarkten en brengt het isolatiemateriaal zelf aan. Het materiaal wat u hiervoor gebruikt moet aan de voorwaarden voldoen. Alle voorwaarden staan op de site van het energieloket. Let op: de optie om het zelf te regelen is om dit moment nog niet mogelijk. Waarschijnlijk is dit mogelijk vanaf september 2024. U kunt al wel uw gegevens achterlaten. U krijgt dan melding wanneer de voucher beschikbaar is.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op Duurzaam Bouwloket gemeente Smallingerland.