Afschrift akte burgerlijke stand

Heeft u een bewijs nodig van uw geboorte, huwelijk, geregistreerd partnerschap, echtscheiding, ontbinding van uw geregistreerd partnerschap of een overlijden? Vraag dan een afschrift van een akte uit de burgerlijke stand aan. U krijgt dan een kopie van de officiële akte. U kunt dit online aanvragen met uw DigiD. Het afschrift kost € 13,40. U ontvangt het uittreksel binnen 5 werkdagen per post.

Afschrift akte burgerlijke stand aanvragen

of

Maak een afspraak

Wat kost het?   

€ 13,40

Handig om te weten

  • Vraag het afschrift aan in de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. 
  • U krijgt het afschrift van de akte burgerlijke stand binnen 5 werkdagen thuisgestuurd. 
  • U kunt een afschrift ook aanvragen voor uw ouders of uw kinderen. 
  • Het afschrift is een kopie van de akte. Een akte is een officieel document. In zo'n akte heeft de gemeente een belangrijke gebeurtenis in uw leven vastgelegd: een geboorteakte, huwelijksakte, geregistreerd partnerschapsakte of overlijdensakte. Deze aktes blijven altijd in de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. 
  • Geef goed aan waarvoor u het afschrift nodig hebt. Bijvoorbeeld gegevens van uw geboorte of huwelijk. Dan maakt de gemeente een afschrift met de juiste gegevens erop. 
  • Heeft u een bewijs nodig dat u in de gemeente Smallingerland woont? Vraag dan een uittreksel basisregistratie personen (BRP) aan.

Aanvragen vanuit het buitenland

Woont u in het buitenland en heeft u geen DigiD? Vraag het afschrift van de akte uit de burgerlijke stand aan via e-mail. Geef in de  e-mail aan waar u het afschrift voor nodig heeft. Voeg een kopie bij van uw identiteitsbewijs. En onderteken uw aanvraag. U ontvangt binnen 5 werkdagen uw afschrift en een factuur.