Passantenhaven Parkhaven

De gemeente legt een nieuwe passantenhaven aan in Drachten: Parkhaven.

De nieuwe passantenhaven sluit aan op het Slingepark en ligt naast de Piipbregge. Dat is in de hoek van de Drachtstervaart en de Zuiderhogeweg. Parkhaven ligt op een kruispunt van wegen en langs fietsroutes van en naar het centrum van Drachten. Het centrum van Drachten ligt op loop- en fietsafstand.

De haven biedt ruimte aan zeilboten die de Piipbregge niet kunnen passeren en heeft een open vaarverbinding met de Friese Meren. Daarnaast worden in Parkhaven tien camperplaatsen aangelegd en is er ruimte voor horeca en speelvoorzieningen in het park.

Planning

De aanleg is in 2023 van start gegaan en wordt naar verwachting eind 2024 afgerond.

Horecakavel beschikbaar

In deze nieuwe passantenhaven, in een groene parkomgeving, heeft de gemeente ruimte voor de bouw van een horecapaviljoen en een ligplaats voor een horecaschip (in de parkvijver). 

De gemeente zoekt ondernemers die het een uitdaging vinden om hier een aantrekkelijk horecaconcept te ontwikkelen, mogelijk in combinatie met de dag- en verblijfsrecreatiemogelijkheden in het park. Meer informatie over de horecakavel leest u in de brochure (pdf 6,6 MB) 

Wilt u meer informatie? Of wilt u een inschrijfformulier? Neem dan contact op met Dijkstra Bedrijfsmakelaardij via: info@dijkstrabedrijfsmakelaardij.nl

Nieuws

Meer informatie

Afbeeldingen

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Openingshandeling Parkhaven (7) 14 15 16

Parkhaven en In de luwte 1 in  vogelvlucht