Onze arbeidsvoorwaarden

Bij een baan waarin jij dagelijks zinvol werk doet voor de maatschappij horen goede arbeidsvoorwaarden en een passend salaris. Je vindt onze arbeidsvoorwaarden in de CAO Gemeenten.

Salaris

Alle functies in onze organisatie is een salarisschaal gekoppeld. Iedere schaal kent 11 periodieken en bij goed functioneren kun je ieder jaar een periodiek klimmen. 

IKB

Bovenop je salaris krijg je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bedraagt 17,85 % van je salaris en is opgebouwd uit vakantiegeld, eindejaarsuitkering, levensloopbijdrage en bovenwettelijk verlof. Je hebt de vrijheid om je IKB (maandelijks) te laten uitbetalen voor meer salaris, of te besteden aan een aantal fiscaal vriendelijke arbeidsvoorwaarden zoals fiets, studiekosten of extra verlof.

Pensioen

Als je werkt bij de overheid ben je verzekerd van een goed pensioen. Je bouwt dit op bij het Algemeen Burgerlijke Pensioenfonds (ABP).

Werktijden en hybride werken

Bij de gemeente bestaat een fulltime werkweek uit 36 uur en wij werken voor zoveel mogelijk met flexibele uren. Het gemeentehuis is open van 7 tot 7 en je bent hierbinnen vrij om jouw uren in te delen. Ook een fulltime week verdelen in bijvoorbeeld 4 keer 9 of 5 keer 8 is bespreekbaar. 

Wij faciliteren hybride werken. In principe is het uitgangspunt dat je minimaal 50% van jouw contracturen op kantoor bent. Werk je thuis, dan ontvang je per dag een thuiswerkvergoeding. Daarbij is er de mogelijkheid om budget te krijgen om je thuiswerkplek goed in te richten. Uiteraard in goed overleg en voor sommige functies is deze flexibiliteit beperkt.

Laptop en telefoon

In de meeste functies krijg je van ons een laptop en telefoon. Dit helpt jou ook om goed (hybride) te kunnen werken. 

Reiskosten en leasefiets

Smallingerland stimuleert duurzaamheid, ook zeker voor wat betreft werk gerelateerd reizen. Mede hierom vergoeden wij reizen met het OV volledig en bieden we een leasefietsregeling aan (waarbij we een deel voor jou meebetalen).  

Kom je niet met het OV of de leasefiets, dan vergoeden wij € 0,21 per kilometer, ook als je op eigen fiets komt of lopend. Voor dienstreizen hebben we een ov kaart, elektrische leenfietsen en een aantal auto's beschikbaar. Moet je toch met eigen vervoer, dan ontvang je € 0,31 per kilometer. 

Vakantiedagen en verlof

Ben je fulltime in dienst, dan krijg je in de basis 144 wettelijke vakantie-uren en vanuit de cao krijgt je hierbij nog 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren. Met jouw IKB kun je nog extra verlof kopen. 

Lees meer over vakantiedagen én alles over verlofregelingen.

Collectiviteitskorting ziektekostenverzekering

Alle gemeenten hebben een collectieve ziektekostenvoorziening bij IZA, CZ en Menzis, waarmee je 15% korting kunt krijgen op aanvullende pakketten. 

Regelruimte en vertrouwen

Bij Smallingerland krijg je het vertrouwen en de regelruimte om naar eigen inzicht het verschil te maken in jouw functie.  Hier geven we medewerkers vertrouwen en ruimte om te innoveren, te experimenteren, te leren en bij te sturen in de praktijk. De belangrijkste kernwoorden die bij deze kracht horen zijn Persoonlijk, Samen en Doen. 

Doorgroeien en opleidingen

Bij de gemeente komt het regelmatig voor dat iemand intern van functie verandert of doorgroeit naar een andere functie, dit is het voordeel van werken voor een organisatie waar veel gebeurt. 

Smallingerland investeert in jouw ontwikkeling en denkt mee over opleidingskansen. We hebben o.a. een Smallingerland Academie waarin we verschillende trainingen en cursussen aanbieden. En je komt meer te weten over jezelf middels Insights en een persoonlijk talentgesprek. Ook kun je een gesprek aanvragen met een loopbaancoach of meelopen met een ander team.