Ongedierte bestrijden

Overlast van ongedierte? Bijvoorbeeld van ratten of kakkerlakken? De gemeente heeft gekwalificeerde ongediertebestrijders in dienst. Onze medewerkers komen bij u langs om het ongedierte op te ruimen of u te adviseren. 

Contact

Telefoon: 0512 581 700

Kosten

  • Voor het opruimen van een wespennest betaalt u een vast bedrag van € 52,25. Is er een hoogwerker nodig bij het bestrijden van wespen? Die kosten komen nog bij het vaste bedrag van € 52,25;
  • Vraag voor andere ongedierte een prijsopgave op bij ons. Neem direct contact met ons op;
  • Voor particulieren is het bestrijden van ratten gratis. 

Meerdere nesten

Heeft u gelijktijdig meerdere nesten op verschillende plekken in en om uw huis, dan betaalt u de volgende bedragen:

  • Twee nesten: € 78,50 (incl. BTW)
  • Drie nesten: € 91,50 (incl. BTW)
  • Vier of meer nesten: € 98,00 (incl. BTW)

Wespen

Wespen kunt u ook zelf bestrijden. In dierenspeciaalzaken en tuincentra zijn bestrijdingsmiddelen te koop. Is het een groot wespennest of kunt u er niet bij? Bel dan de gemeente op 0512 581 700

Bestrijding ratten gratis

Voor particulieren is het bestrijden van ratten gratis. Ratten kunnen ziektes verspreiden via hun uitwerpselen, urine en speeksel. Ze zijn dragers van verschillende virussen, bacteriën en parasieten en vormen een gezondheidsrisico voor mensen en huisdieren.

Muskusratten

Als u een muskusrat heeft gezien, dan kunt u dat online doorgeven aan Wetterskip Fryslân.

Bijen

Als u last heeft van een bijennest, bel een imker voor advies of het verwijderen van het nest. Op de website bijenhouders.nl kunt u contactgegevens vinden van imkers in de buurt.

Beschermde diersoorten

Vleermuizen en marterachtigen (hermelijn, steenmarter etc) zijn beschermde diersoorten. Kijk op de website van het Meldpunt vleermuizen en steenmarters.