Wethouder Le Roy ontvangt draaiboek over opstarten energiecoöperatie

Wethouder Maria le Roy heeft van Energie Transitie Coöperatie (ETC) de Wilgen, Smalle Ee en Buitenstvallaat een draaiboek ontvangen over het opstarten van een eigen energiecoöperatie. In het draaiboek staat een opzet over het opstarten van zo'n energiecoöperatie. Het is een uitnodiging aan andere wijken en dorpen die aan de slag willen met verduurzamen en/of het opstarten van een samenwerking.

Handige tips

In het boek staat wat er allemaal komt kijken bij het opstarten van zo'n samenwerking, met daarnaast handige tips. Hiermee wil de ETC andere dorpen en wijken ondersteunen bij het opzetten van een energiesamenwerking. De gemeente Smallingerland kan daarnaast helpen met informatie over verschillende financieringsmogelijkheden en ondersteunen via Buurtkracht en Energiewerkplaats Fryslân. 

Stimuleren

Gemeente Smallingerland stimuleert inwoners en ondernemers om samen stappen te zetten naar een duurzamer Smallingerland. De samenwerking met de Energie Transitie Coöperatie (ETC) is daar een voorbeeld van. 

Meer energiecoöperaties 

De ETC is de eerste en tot nu toe de enige energiecoöperatie in de gemeente Smallingerland. Met de komst van dit draaiboek hoopt de ETC en de gemeente Smallingerland dat hier verandering in komt. Inwoners die interesse hebben in het opstarten van een energiecoöperatie kunnen contact opnemen met de gemeente of de ETC. Voor meer informatie, kijk op deze website.