Wat zijn uw ideeën voor het Raadhuisplein?

De komende jaren gaat de gemeente in de Drachten aan de slag met de aanpak van het centrum. We beginnen met de herinrichting van het Raadhuisplein. Hoe het plein er precies uit moet komen te zien, weten we nog niet. De gemeente wil graag weten wat uw ideeën voor het Raadhuisplein zijn.

Ideeënfestival

Wij nodigen u daarom uit voor een zomers ideeënfestival op zaterdag 24 juni tussen 11.00 en 15.00 uur op het Raadhuisplein in Drachten. Tijdens het ideeënfestival zijn er voor jong en oud allerlei leuke dingen om te zien en te doen. Zo is er een graffitiworkshop, kunnen kinderen lekker knutselen en kunt u een plekje zoeken op onze zomerse strandstoelen. Ook kunt u in gesprek met wethouder Robin Hartogh Heys van de Lier en met medewerkers van de gemeente Smallingerland over uw ideeën.

Proeftuin

Wilt u het plein een keer lenen en zelf een sportieve, sociale of culturele activiteit op het plein organiseren? Laat het ons weten! We gaan het Raadhuisplein de komende twee jaar namelijk gebruiken als een proeftuin, waarbij we verschillende manieren van gebruik uitproberen. We horen graag uw ideeën voor het Raadhuisplein!  

Video

Bekijk ook uitnodiging voor het ideeënfestival van het college van B&W in deze video.

College op Raadhuisplein

Zoals u op de foto kunt zien, denken wij als college van burgemeester en wethouders aan meer groen en fijne plekken om te zitten.