Viering hoogste punt De Welle

De bouw van Zwemcentrum De Welle heeft het hoogste punt bereikt. Op dinsdag 16 januari is deze mijlpaal met zo'n 80 aanwezigen gevierd. Gedeputeerde Femke Wiersma, wethouder Pieter van der Zwan, directeur Evert Jan Siderius en directeur Biense Dijkstra hesen gezamenlijk een feestelijke vlag.

Duurzaam ontwerp

In de toekomstige kleedruimtes gaven de vier bestuurders aan trots te zijn op het nieuwe zwem-centrum. Hiermee wordt namelijk niet alleen voor Smallingerland een topaccommodatie gerealiseerd; het bad heeft ook een bovenregionale functie. Daarnaast stonden de bestuurders stil bij het duurzame ontwerp van het zwemcentrum, dat eigen energie opwekt en opslaat.

Planning

De bouw verloopt volgens planning. De volgende fase is het wind- en waterdicht maken van het gebouw. Zoals het nu staat wordt De Welle in januari 2025 in gebruik genomen. Achter de bouwhekken aan de Sportlaan wordt hard gewerkt aan het nieuwe zwemcentrum. 

Op de foto van links naar rechts: Biense Dijkstra, Pieter van der Zwan, Femke Wiersma, Evert Jan Siderius (Foto: Sieta Stel Fotografie)

Hoogste punt De Welle ┬ęSieta Stel Fotografie-2