Uitreiking Henk de Jong award tijdens sportnetwerkbijeenkomst

Donderdagavond 23 november was er een sportnetwerkbijeenkomst in sporthal de Drait. 75 bestuurders van sportverenigingen kregen informatie over onderwerpen zoals: een gezonde sportkantine, samenwerken tussen sportverenigingen en het Sportakkoord Smallingerland. In het Sportakkoord staat dat het belangrijk is wanneer iedereen plezier in sport en bewegen kan hebben. Maar de bijeenkomst was vooral ook bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan. Meer lezen over het Sportakkoord? Klik hier

Uitreiking Henk de Jong award

Een bijzonder onderdeel in het programma was de uitreiking van de Henk de Jong award. Deze prijs is geïntroduceerd om inwoners van Smallingerland, die een bijzondere bijdrage leveren aan sport en bewegen, erkenning en waardering te geven. De prijs werd uitgereikt aan de naamdrager Henk de Jong. Henk de Jong begon zijn carrière als trainer bij VV Drachtster Boys en heeft daarna bij prachtige clubs gewerkt. Hij heeft zich altijd ingezet voor het stimuleren van sport. Als ambassadeur voor het Jeugd Fonds Sport & Cultuur heeft hij veel voor de sport betekend.

Bewegen is gezond

Wethouder Pieter van der Zwan: "Sportverenigingen spelen een grote rol voor het welzijn van onze inwoners. Sporten en bewegen zorgen er namelijk voor dat je je goed voelt, fysiek en mentaal. Henk de Jong is een boegbeeld voor de sport en een goede ambassadeur voor Smallingerland. Met zijn positieve uitstraling en enthousiasme voor sport doet hij deze award eer aan!" De Henk de Jong award werd dit jaar voor het eerst uitgereikt en zal een terugkerend element van de sportnetwerkbijeenkomst zijn. De organisatie van deze avond was een coproductie van gemeente Smallingerland en Sportbedrijf Drachten.

De Henk de Jong award werd dit jaar voor het eerst uitgereikt en zal een terugkerend element van de sportnetwerkbijeenkomst zijn. De organisatie van deze avond was een coproductie van gemeente Smallingerland en Sportbedrijf Drachten.

Op de foto: Henk de Jong (links) neemt de award in ontvangst van wethouder Pieter van der Zwan.

Henk de JOng Award