Plaatsen van loods Raadhuisplein voor bouwen kunstwerk

In de eerste week van februari wordt er een Romneyloods geplaatst op het Raadhuisplein. Deze loods wordt gebruikt als materiaalopslagplaats voor het kunstwerk van Museum Dr8888. Kunstenaar Marten Winters en technisch producent Daan Soer leggen daarna op het plein de laatste handen aan het kunstwerk. 

200 motorkappen

Als verwijzing naar het verdwijnen van de auto’s op het plein, verrijst er een ‘Dada-monument’ van zo’n 200 motorkappen. Het kunstwerk krijgt de vorm van een 8 en wordt maar liefst 8 meter hoog. Een kijkje nemen tijdens het bouwen? Marten Winters en Daan Soer zijn in ieder geval van maandag 19 februari tot vrijdag 1 maart iedere werkdag aanwezig in de loods om vragen te beantwoorden. 

Waarom een kunstwerk op het Raadhuisplein?

Het centrum van Drachten gaat veranderen. De gemeente wil dat het centrum nog aantrekkelijker wordt voor bezoekers, ondernemers, bewoners en andere gebruikers. Het Raadhuisplein speelt hierin een sleutelrol. Het Raadhuisplein willen we transformeren van een stenen ruimte naar een aangename plek met meer groen en ruimte voor ontmoeting; de huiskamer van de stad.

In de wintermaanden is het Raadhuisplein wat leeg, maar we zijn nu hard bezig om daar verandering in te brengen. We doen ons best om het plein klaar te maken voor een mooie levendige lente en zomer. We voegen nieuw groen toe, er komen extra zitplaatsen en we plaatsen een interactief speeltoestel. Tot de definitieve inrichting is het Raadhuisplein beschikbaar voor initiatiefnemers om activiteiten en evenementen te organiseren. Het kunstwerk is een van deze initiatieven. Nieuwsgierig naar het kunstwerk? Neem dan alvast een kijkje achter de schermen op de website van Museum Dr8888.

Ideeën voor invulling

Heeft u ideeën over de tijdelijke of definitieve invulling voor het Raadhuisplein? Laat het ons weten.

Afbeelding: ontwerp van het kunstwerk

Schets van kunstwerk motorkappen Raadhuisplein