Participatieverslag ideeën voor Raadhuisplein Drachten is klaar

De afgelopen maanden is volop meegedacht over de toekomstige ontwikkeling van het Raadhuisplein in Drachten. Tijdens het ideeënfestival werden bijna honderd ideeën gedeeld en ook via e-mail kwamen suggesties binnen. Al deze reacties staan in het participatieverslag Raadhuisplein, dat hier is te vinden.

Top 5 meestgenoemde thema's

De top vijf meestgenoemde thema’s is als volgt:

  1. Groen 
  2. Speelplekken
  3. Zitplekken
  4. Water
  5. Evenementen, waaronder muziek

Raadhuisplein een proeftuin

De komende periode is het Raadhuisplein een proeftuin om ervaringen op te doen. Het doel is om van het plein een prettige en veilige verblijfsplek te maken. Daarom proberen we verschillende manieren van invulling uit. 

Wat is er te zien en te doen? 

Er staan al palmbomen op het Raadhuisplein en er is een groot kunstwerk gemaakt. Op veler verzoek zijn er ook bankjes geplaatst. Verder staan er nu ook drie tafels om te dammen en te schaken. Stenen hiervoor kun je vanaf 18 september ophalen bij de Bibliotheek of bij Open32. Omdat de bankjes en tafels voorlopig ook tijdelijk zijn, zijn er mooie tweedekans bankjes en tafels neergezet. Dus niet meer helemaal nieuw, maar net zo goed én duurzaam. 

In het najaar start Museum Dr8888 met de bouw van een urban artwork en komt er een speelplek voor kinderen. Ook staan er diverse activiteiten op het programma. Houdt hiervoor de nieuwskanalen van de gemeente en van Open Drachten in de gaten. De weekmarkt op donderdag en zaterdag blijft op het Raadhuisplein. 

Niet iedereen kunnen bereiken

Met de 25 bewoners en ondernemers die hebben aangegeven graag hun idee te willen toelichten, heeft de projectorganisatie Aanpak Centrum Drachten contact opgenomen. Helaas kon niet iedereen  bereikt worden door niet goed achtergelaten e-mail of telefoongegevens. Mocht u nog niets gehoord hebben, laat het dan nog even weten via het contactformulier op deze pagina.

Heeft u een idee? 

We nodigen iedereen van harte uit om een activiteit te organiseren op het plein! Wie iets wil organiseren op het Raadhuisplein of andere ideeën heeft, is welkom dat via het contactformulier op de projectpagina Raadhuisplein aan te geven.  

Ervaringen en ondezoek input voor defintieve inrichting

Ondertussen onderzoekt de projectorganisatie ook wat er technisch mogelijk is op het Raadhuisplein. De parkeergarage onder het plein heeft daar veel invloed op. De uitkomsten van dit onderzoek en de ervaringen die de komende periode worden opgedaan, gebruiken we om een plan te maken voor de definitieve inrichting van het Raadhuisplein. In de komende tijd gaan we met alle betrokkenen in gesprek en organiseren verschillende bijeenkomsten om verder te praten over de definitieve inrichting. 

Afbeelding is een voorbeeld van hoe het plein er uit zou kunnen zien (artist impression).

Raadhuisplein