Modder op de weg tijdens oogstseizoen: pas op voor gladheid

Met de komst van de herfst en het oogstseizoen zien we weer meer landbouwvoertuigen op de weg. En dat betekent: modder op de weg. Vooral als er regen bij komt kijken kan dat gevaarlijke situaties veroorzaken. De jaarlijkse moddercampagne van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Frylân (ROF) roept alle weggebruikers op om alert te zijn.

Wat te doen bij modder op de weg?

Als u modder op de weg tegenkomt of een waarschuwingsbord in de berm ziet, is het volgende aan te raden: minder gas geven en je snelheid matigen. Mocht uw auto in de slip raken, blijf dan in de juiste richting sturen zonder op de rem te trappen. Als u remt kan uw auto nog meer in de slip raken.

ROF zet moddercampagne voort

Het ROF voert jaarlijks in de herfst de moddercampagne om iedereen bewust te maken van de risico's van modder op de weg. Er worden borden langs de weg geplaatst en in sommige gemeente hangen spandoeken. Ook krijgen agrariërs en loonbedrijven een folder met informatie over wat ze moeten doen als ze modder op de weg hebben achtergelaten.

Campagne via alle kanalen

ROF verspreidt de campagne via meerdere kanalen. Deze is te zien en te horen via bijvoorbeeld Omrop Fryslân en sociale media.