Groene voornemens? Word tuinambassadeur!

Wil je in het nieuwe jaar meer met groen bezig zijn? Heb je interesse in tuinen, in bloemen, planten en biodiversiteit én vind je het leuk om inwoners te helpen met het vergroenen van hun tuin? Dan is tuinambassadeur worden misschien wel iets voor jou. 

Wat doet een tuinambassadeur?

Een tuinambassadeur maakt een advies voor inwoners die hun tuin willen vergroenen. Tegels eruit en planten erin. Gemeente Smallingerland stimuleert vergroenen en steeds meer mensen zien ook de voordelen van een groene tuin: een betere afvoer van regenwater, verkoeling tijdens warme zomers en meer vogels, vlinders en bijen in je tuin. Maar hoe pak je dat aan? Een tuinambassadeurs kan dan helpen. Hij of zij maakt een tuinontwerp en geeft advies over welke planten geschikt zijn voor jouw tuin.

Goed beslagen ten ijs

Is je interesse om tuinambassadeur te worden gewekt maar twijfel je aan jouw kennis over tuinen en het maken van een ontwerp? Geen nood. Wij zorgen voor een training en helpen je op weg. We spreken regelmatig af met het team tuinambassadeurs. Voor een overleg of een cursus bijvoorbeeld. Zo blijf je leren. En, iedere tuinambassadeur heeft recht op een vrijwilligersvergoeding. 

Meer informatie en aanmelden

Heb je nog vragen? Mail ons dan via gemeente@smallingerland.nl of bel 0512 581 234. We staan je graag te woord. Wil je je meteen aanmelden als tuinambassadeur? Leuk! Stuur ons dan even een mail met je naam, adres en telefoonnummer. Wij nemen dan contact met  je op.