Gemeentedichter gezocht!

Bent u creatief en houdt u van dichten? Lees dan even verder. We zoeken een nieuwe gemeentedichter.

Frisse blik op Smallingerland
Katherine van der Velde, onze huidige gemeentedichter, neemt deze zomer afscheid. We zoeken een opvolger die met zijn of haar gedichten de inwoners van Smallingerland met een andere, frisse blik laat kijken naar het dagelijks leven in de gemeente. Deze man of vrouw hoeft geen professioneel dichter te zijn. Wel is het nodig dat de nieuwe dichter in Smallingerland woont of werkt en minimaal 18 jaar oud is. Onze opdracht voor de gemeentedichter is het schrijven van minimaal vijf gedichten per jaar en deze eventueel voor te dragen. Het thema wordt aangeleverd door de gemeente. De vergoeding bedraagt € 150 per gedicht. De gemeentedichter wordt aangesteld tot de zomer van 2026. Het staat hem of haar vrij ook voor te dragen bij andere niet-gemeente gerelateerde activiteiten.

Insturen kan tot en met eind april
Meedoen aan de verkiezing kan door twee gedichten in te sturen. Een gedicht over duurzaamheid en een gedicht over een vrij onderwerp. De gedichten zijn in het Fries of in het Nederlands. Stuur ons daarbij een motivatie waarom u onze nieuwe gemeentedichter wilt worden. Mail uw gedichten en motivatie uiterlijk 30 april aanstaande naar a.vlot@smallingerland.nl.

Jury selecteert genomineerden
Een jury selecteert de inzendingen en wijst een aantal genomineerden aan. Deze genomineerden mogen dit voorjaar, op een nader te bepalen moment, hun gedichten voordragen. Aansluitend wordt de nieuwe gemeentedichter bekendgemaakt.