Fries Doortrappen-seizoen met veel deelnemers afgetrapt

Op woensdag 27 maart is door wethouder Maria Le Roy het Friese Doortrappen-seizoen in gemeente Smallingerland afgetrapt. Er was veel belangstelling. Ruim 40 deelnemers fietsten mee met de tocht van ongeveer 18 kilometer op één van onze Doortrap-routes. 

De ochtend begon in het KR88Lab in Drachten waar een fietsdocent de deelnemers praktische informatie gaf over veilig fietsen. Fysiotherapeut Neeltje Boomsma vertelde over de valpreventiecursus en buurtsportcoach Dennis Zijlstra gaf een doorkijk van de activiteiten voor dit seizoen. Daarna stapte de groep op de fiets om een mooie tocht te maken. Bij terugkomst stond in het KR88Lab een lekkere lunch klaar voor de fietsers. Het was een mooie en gezellige ochtend!

Fietstochten
Wilt u ook samen met anderen een fietstocht maken? Sluit u dan aan bij een Doortrappen Fietsgroep. De fietsgroep vertrekt elke donderdag om 10.00 uur vanaf sporthal De Drait Drachten (Dollard 25). De tochten zijn tussen de 20 en 25 kilometer lang. Buurtsportcoach Dennis Zijlstra van Sportbedrijf Drachten begeleidt de fietstochten. Deelname is gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dennis Zijlstra op 06 82 42 69 44 of d.zijlstra@sportbedrijfdrachten.nl.

Foto Doortrappen 2024