Denk mee over de nieuwe burgemeester van Smallingerland

Op 12 december 2023 heeft burgemeester Jan Rijpstra aangekondigd dat hij eind 2024 stopt als burgemeester van Smallingerland. Dit betekent dat de gemeente op zoek moet naar een nieuwe burgemeester. De gemeenteraad wil de inwoners van Smallingerland graag betrekken bij de zoektocht en hoort graag uw mening over wat voor persoon de nieuwe burgemeester moet zijn.

Welke eigenschappen vindt u belangrijk?

De gemeenteraad vindt het belangrijk dat een nieuwe burgemeester past bij onze gemeente en de mensen die er wonen. Wat moet hij of zij kunnen en welke eigenschappen zijn belangrijk? Moet de gemeenteraad op zoek naar een enthousiaste vernieuwer of juist een stabiele factor? Wordt er gezocht naar een bestuurder in hart en nieren, of moet de nieuwe burgemeester meer het karakter van een burgervader of -moeder hebben? 

Online vragenlijst

Deze vragen en meer zullen aan bod komen in een online vragenlijst op de website mijnburgemeestersmallingerland.nl De uitkomsten zullen door de gemeenteraad worden gebruikt bij het opstellen van de profielschets voor de nieuwe burgemeester.

Liever op papier?

Vult u liever een papieren vragenlijst in? Dat kan ook. Op woensdag 24 januari vindt u de vragenlijst in het weekblad Actief. Ook kunt u vanaf dan tijdens de openingstijden van het gemeentehuis een papieren versie ophalen bij de balie.

Lever de vragenlijst uiterlijk 4 februari in bij de balie of in de brievenbus van het gemeentehuis. U kunt de vragenlijst ook in een envelop (zonder postzegel) sturen aan Gemeenteraad Smallingerland, Antwoordnummer 73, 9200 VB Drachten. 

Wie wordt de nieuwe burgemeester