BouwBase van start op bouwlocatie zwemcentrum De Welle

Dinsdag 20 juni vond er een bijzondere mijlpaal plaats op de bouwlocatie van het nieuwe zwemcentrum aan de Sportlaan.

Leerlingen van basisschool de Plotter bij De WelleLeerlingen van Montessorischool De Plotter uit Drachten openden het project BouwBase door het slaan op 'de kop van Jut' en het maken van bouwopdrachten. (Foto: Imazzo) 

"Het is belangrijk dat leerlingen en scholieren al op jonge leeftijd kunnen snuffelen aan een vak als de bouw en infra. Dat dit de komende maand op onze bouwlocatie van het nieuwe zwemcentrum gebeurd, daar zijn wij erg enthousiast over. Wij wensen dan ook alle leerlingen, Bouwend Nederland en Bouwgroep Dijkstra Draisma veel plezier en succes toe bij dit project", aldus wethouder Pieter van der Zwan. 

Wat is BouwBase?

Met het project BouwBase laat brancheorganisatie Bouwend Nederland basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 en scholieren van klas 1 en 2 van het voorgezet onderwijs kennismaken met bouw- en infrawerkzaamheden. De organisatie wordt verzorgd door Bouwend Nederland in samenwerking met een bouwbedrijf. In de periode van 20 juni tot 20 juli doen verschillende scholen uit de gemeente Smallingerland en omliggende gemeenten mee aan het project. Meer informatie vind u op de websites van Bouwgroep Dijkstra Draisma en debouwietsvoorjou.nl

Hoe ver is het met de nieuwbouw?

Sinds de viering van de eerste paal eind april is er enorm veel gebeurd. Als u regelmatig bij de bouwplaats aan de Sportlaan langs fietst ziet u langzaamaan de veranderingen. Alle baden zijn op diepte uitgegraven, waaronder ook het diepste punt van ca. 7 meter diep. De funderingspalen zijn allemaal geslagen of geboord en de funderingsbalken van de kleedruimtes zijn gestort. De zwembadleidingen voor het multifunctionele zwembad zijn geplaatst en de kelder- en zwembadvloer is gestort. De komende weken wordt gestart met de vloer van het 50-meter wedstrijdbad en worden de muren van de kelder en de zwembaden geplaatst.


Dronefoto bouwterrein De Welle

Foto:Sportbedrijf Drachten