120 mantelzorgers in het zonnetje gezet

Vrijdag 10 november was het de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur en zijn daardoor onmisbaar en van onschatbare waarde. Reden genoeg om ze een dag in het zonnetje te zetten.

Feest in de De Lawei

Bijna 120 mantelzorgers uit de gemeente Smallingerland hadden in schouwburg De Lawei een ontspannende dag(deel) met leuke activiteiten en gezelligheid. Samen met organisaties zoals M.O.S., MeiJO en Carins had gemeente Smallingerland een afwisselend programma gemaakt. Na de muzikale opening door dirigent Meindert Bosklopper en het Overdagkoor, konden de mantelzorgers kiezen uit verschillende activiteiten zoals bloemschikken, oud-Hollandse spelletjes of countryline dansen.

Na de lunch bezochten de mantelzorgers de informatiemarkt, waar informatie gedeeld werd over hulp bij het mantelzorgen. Wethouder Pieter van der Zwan opende de informatiemarkt en ging daarna in gesprek met mantelzorgers. Hij sprak zijn grote waardering uit voor het werk, dat mantelzorgers doen. "De druk op mantelzorgers wordt groter. Het is daarom belangrijk dat mantelzorgers weten waar ze naartoe kunnen voor hulp en informatie. En waar ze terecht kunnen voor een luisterend oor. Ook is het goed dat wij als gemeente de mantelzorgers goed kennen, zodat we dit soort dagen voor ze kunnen organiseren. Mantelzorgers zijn namelijk van onschatbare waarde. Dit moment van ontspanning hebben ze dik verdiend."

Bent u ook mantelzorger? 

Alle mantelzorgers, die bij de gemeente Smallingerland bekend zijn, hebben een uitnodiging voor de Dag van de Mantelzorg gekregen. Bent u mantelzorger, maar bent u bij de gemeente nog niet bekend? Kijk dan op onze website voor meer informatie. Bellen kan ook via telefoonnummer 0512-581234.

MantelzorgNL

Ruim twintig jaar geleden kreeg MantelzorgNL het idee om de Dag van de Mantelzorg te organiseren. Dit is goed gelukt want op dit moment worden overal in het land activiteiten georganiseerd. Net als vandaag in gemeente Smallingerland. Op deze manier krijgen mantelzorgers een waardering voor al hun werk. 

 

Dag van de mantelzorg