Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

vergunning activiteit

U bevindt zich hier: Home | vergunning activiteit

vergunning activiteit

Beschrijving

Voor het houden van een activiteit op of aan de weg of  het openbare water, op een voor het publiek toegankelijke plaats heeft u een vergunning (of soms een ontheffing) nodig. U vraagt deze vergunning ten minste 4 weken voordat de activiteit plaats vindt aan.

Optocht

Voor een optocht, zoals de intocht van Sinterklaas, of optochten voor een ideëel doel is deze vergunning nodig. De route wordt in verband met de verkeersveiligheid beoordeeld door de Politie.

Loterij

Als u een loterij organiseert voor een goed doel vraagt u bij de gemeente een vergunning aan als de prijzen samen niet meer waard zijn dan  € 4500,--.  Als de waarde van de prijzen hoger is dan moet u de vergunning bij het ministerie van Justitie aanvragen. Tenminste 60% van de opbrengst moet worden gebruikt voor het genoemde doel.

Collectes

De vergunning moet worden aangevraagd voor:

  • Plaatselijke collectes
  • Verkoopacties door verenigingen of organisaties met een ideële, culturele of charitatieve doelstelling (venten)
  • Landelijke collectes volgens het rooster van het Centraal Bureau Fondsenwerving

Twee collectes in dezelfde periode is niet toegestaan.

Geluidsinstallatie of geluidswagen

Voor het gebruik van een geluidsinstallatie of geluidswagen vraagt u ontheffing aan. Het gebruik van een geluidsinstallatie in de openlucht en in feesttenten is toegestaan tot uiterlijk 23.00 uur, 70 - 80 db(A).
Ontheffingen voor geluidswagens worden alleen verleend voor culturele, ideële en charitatieve doeleinden. Bij verkiezingen geldt een aparte regeling.

Verkeersregelaars

Als u verkeersregelaars inzet moeten zij een instructiecursus volgen en examen doen. Dit kan door een E-learning cursus op www.verkeersregelaarsexamen.nl te doen. U moet daarvoor uw evenement aanmelden op die site. U ontvangt dan een code. Met deze code kunnen de verkeersregelaars de instructie volgen en examen doen.

Op basis van de instructieverklaring wordt voor de verkeersregelaars een aanstellingsbesluit gemaakt. Alleen aangestelde verkeersregelaar mogen (verkeers)aanwijzingen geven.

Aanvragen

Het  aanvraagformulier vindt u in de kolom rechts onder Lees verder.

U kunt het formulier uitprinten, invullen en per email versturen naar evenementen@smallingerland.nl

Of per post versturen naar:

Gemeente Smallingerland
Afdeling Bestuursondersteuning
Postbus 10.000
9200 HA Drachten

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente, 0512 581234.

Kosten

De kosten zijn €  12,10 (tarief 2016).

De kosten van een collectevergunning zijn € 12,10 per dag, € 29,85 per maand,  € 121,50 voor een periode langer dan vier maanden (tarief 2016).