Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

uittreksel burgerlijke stand

U bevindt zich hier: Home | uittreksel burgerlijke stand

uittreksel burgerlijke stand

Beschrijving

Heeft u een bewijs nodig van uw geboorte, huwelijk, geregistreerd partnerschap, echtscheiding, ontbinding van uw geregistreerd partnerschap of een overlijden? Vraag dan een uittreksel burgerlijke stand aan. U krijgt dan een kopie van de officiële akte. U kunt dit online aanvragen met uw DigiD. Het uittreksel kost € 13,40. U ontvangt het uittreksel binnen 5 werkdagen per post.

Online Uittreksel Burgerlijke stand aanvragen
Persoonlijk in het gemeentehuis Maak een afspraak

Wat kost het?

  • € 13,40

Handig om te weten

  • U vraagt het uittreksel aan in de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden.
  • U krijgt het uittreksel burgerlijke stand binnen 5 werkdagen thuisgestuurd.
  • U kunt een uittreksel burgerlijke stand ook aanvragen voor uw ouders of uw kinderen.
  • Het uittreksel is een kopie van de akte. Een akte is een officieel document. In zo'n akte heeft de gemeente een belangrijke gebeurtenis in uw leven vastgelegd: een geboorteakte, huwelijksakte, geregistreerd partnerschapsakte of overlijdensakte. Deze aktes blijven altijd in de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden.
  • Geef goed aan waarvoor u het uittreksel nodig hebt en wat erop moet staan. Bijvoorbeeld gegevens van uw geboorte of huwelijk. Dan maakt de gemeente een uittreksel met de juiste gegevens erop.
  • Heeft u een bewijs nodig dat u in de gemeente Smallingerland woont? Vraag dan een uittreksel basisregistratie personen (BRP) aan.

Aanvragen vanuit het buitenland
Woont u in het buitenland en heeft u geen DigiD? Dan kunt u een uittreksel burgerlijke stand aanvragen via email. Geef in de mail aan waar u het uittreksel voor nodig heeft. Voeg een kopie bij van uw identiteitsbewijs. En onderteken uw aanvraag met uw handtekening. U ontvangt binnen 5 werkdagen uw uittreksel burgerlijke stand en een factuur.

Meer informatie nodig? Bel de gemeente: 0512 581234.