Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

tijdelijke reclame vergunning

U bevindt zich hier: Home | tijdelijke reclame vergunning

tijdelijke reclame vergunning

Beschrijving

Voor het tijdelijk plaatsen van reclameborden, bijvoorbeeld bij een evenement of rond lantaarnpalen (sandwichborden of driehoeksborden) heeft u een vergunning nodig.

Ook voor het tijdelijk plaatsen van spandoeken voor niet commerciële doeleinden heeft u een vergunning nodig. Maximaal 14 spandoeken zijn toegestaan. De levertijd is 2 à 3 weken. 

De reclamevergunning voor permanente reclame is sinds 1 oktober 2010 onderdeel van de omgevingsvergunning. Zie hiernaast onder Gerelateerde producten.

Voorwaarden

U mag geen reclameborden neerzetten voor rommelmarkten en vlooienmarkten. Ook niet voor politieke partijen.

U kunt een vergunning krijgen 

  • voor evenementen binnen Smallingerland zoals sociaal-culturele evenementen, sportmanifestaties, braderie georganiseerd door ondernemersvereniging, beurzen en tentoonstellingen waaraan meerdere bedrijven deelnemen, kermissen en circussen.
  • bij vestigen van een nieuw bedrijf of verhuizing naar een ander bedrijfspand binnen de gemeente.
  • bij evenementen buiten onze gemeente, maar binnen de drie noordelijke provincies: grote beurzen of tentoonstellingen, niet-commerciële evenementen, open dagen van bv onderwijs- of overheidsinstellingen.

Een vergunning wordt verleend voor maximaal 20 borden gedurende 10 dagen. Binnen 24 uur na afloop van de betreffende activiteit moeten de borden weer verwijderd zijn. Ze moeten van duurzaam materiaal zijn (bv geen karton dat stukgaat als het regent), met een maximale afmeting. Borden mogen alleen geplaatst worden op wegen die zijn aangewezen door B&W, en in elk geval niet in het promenadegebied en niet in woonwijken.

Kosten

Tarieven 2016:

De kosten voor tijdelijke reclameborden zijn € 121,50.

De kosten voor permanente reclame zijn € 270,40.

Aanvragen

Om de vergunning aan te vragen kunt u contact opnemen met de gemeente: 0512 581234.

Een vergunning voor permanente reclame vraagt u aan via de omgevingsvergunning.