Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

ping spreekuur

U bevindt zich hier: Home | ping spreekuur

ping spreekuur

Beschrijving

Maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 12.00 uur in het gemeentehuis in Drachten.

Ping is het centrale punt in de gemeente Smallingerland waar mensen terecht kunnen met al hun vragen over financiën, schulden, inkomensregelingen of budgetadvies. Het financiële spreekuur van Ping is in het gemeentehuis gevestigd.  U kunt er terecht zonder afspraak.

Soms is het uitkomen met uw inkomen een probleem. Heeft er bijvoorbeeld een wijziging in uw inkomstensituatie plaatsgevonden waardoor u het overzicht tussen inkomsten en uitgaven kwijt bent geraakt? Hebt u schulden waarvoor u zelf geen oplossing meer weet of wilt u advies over het zelf verzorgen van betalingen? Misschien zijn er nog regelingen voor mensen met een laag inkomen waarvan u gebruik wilt maken, maar u weet niet hoe u dit moet aanpakken? Wellicht heeft u nog recht op een teruggave van de belastingdienst op grond van Toeslagen of Heffingskortingen? Of zijn er misschien andere financiële problemen waar u geen oplossing meer voor weet? Ga dan eens langs bij Ping.

De ervaring leert dat mensen vaak veel te lang blijven rondlopen met financiële vragen of problemen. Soms is het lastig om een weg te vinden in een wirwar van formulieren, instanties of regelingen en loopt u daardoor misschien onnodig geld mis.

Voorwaarden

Ping is voor alle inwoners van de gemeente Smallingerland. Ook als u een hoger inkomen hebt, dan kunt u terecht bij Ping voor hulp en advies. Uiteraard is het gebruik van Ping en de schuldhulpverlening gratis.
Ping is ook de toegang tot de schuldhulpverlening van de Kredietbank Nederland. U kunt niet op eigen initiatief naar de Kredietbank Nederland gaan voor schuldhulpverlening. U zult zich altijd eerst bij de gemeente, bij Ping moeten melden. Dan kan gelijk worden bekeken wat in uw situatie de beste oplossing is.