Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

passantenhaven Moleneind Drachten en Rottevalle

U bevindt zich hier: Home | passantenhaven Moleneind Drachten en Rottevalle

passantenhaven Moleneind Drachten en Rottevalle

Beschrijving

Passantenhaven Moleneind Drachten

Varende passanten zijn welkom in de passantenhaven aan het Moleneind in het centrum van Drachten. De haven is gelegen achter een vaste brug met een vrije doorvaarrhoogte van 2,95 meter. Bezoekers kunnen gebruik maken van de voorzieningen in de haven en stroom en water afnemen. Ook kan men vuil water lozen. Voor een overnachting in de haven moet worden betaald. Via de app AANUIT.NET kunnen passanten de voorzieningen gebruiken. Meer informatie vindt u op www.aanuit.net, in het document hiernaast onder Lees verder en op de borden in de haven. In de haven is (binnenkort) gratis wifi beschikbaar.

Haventoezicht

De gemeente Smallingerland zorgt voor toezicht, orde en handhaving op een juist gebruik van de vaarweg Drachtstervaart en de passantenhaven Moleneind. De gemeente is ook verantwoordelijk voor de bediening van de Philipsbrug aan de Tj. Wagenaarstraat. De gemeente (tel. 06 23238367) vormt aanspreekpunt voor de passanten en kan assisteren bij het gebruik van aanuit.net.

Philipsbrug (ophaalbrug) Drachtstervaart (Tj. Wagenaarstraat)

Om het centrum en de passantenhaven te bereiken moet de Philipsbrug in de Tj. Wagenaarstraat gepasseerd worden. De brug heeft een vrije doorvaarthoogte van 1,60 meter. 
Het openen van de brug is in de periode van 1 april tot 1 november dagelijks tussen 9.00 en 19.00 uur en in de periode van 1 juni tot en met 31 augustus tot 20.00 uur, op telefonische afroep via tel. 06 23238367.
Na circa 15 minuten is er iemand van de gemeente aanwezig om de brug te bedienen.
In de periode van 1 november  tot 1 april wordt de brug  alleen op afspraak geopend en is de brug op de zondagen gesloten.

Niet aanleggen aan de kades Drachtstervaart

De kades van de Drachtstervaart tussen de Piipbrêge en het centrum zijn niet bedoeld om boten af te meren en hebben hier ook de voorzieningen niet voor. Door hier niet aan te leggen blijft de vaart vrij voor het bootverkeer van en naar het centrum. Deze regels gelden zowel voor passanten als voor aanwonenden.

Passantenplaatsen plezierhaven Rottevalle

De haven in Rottevalle heeft een beperkt aantal passantenplaatsen. Deze plaatsen zijn voorzien van stroom via het Aanuit.net-systeem. Ook is er een oplaadpaal voor elektrische boten.
Water gaat via een automaat met muntinworp. Er zijn geen sanitaire voorzieningen en vuilwaterpomp aanwezig.
De kosten voor het verblijf in de passantenhaven worden aan de plaatselijke havenmeester betaald.
In de haven staan op 2 plaatsen informatieborden over de gebruiksinstructies van het betaalsysteem en telefoonnummers (waaronder een 24-uurs helpdesk).

Passantenplaatsen plezierhaven Oudega

De haven in Oudega heeft een beperkt aantal passantenplaatsen. Deze plaatsen zijn voorzien van stroom en er is ook een watertappunt aanwezig. 
De haven is voorzien van sanitaire voorzieningen. De kosten voor het verblijf in de passantenhaven worden aan de plaatselijke havenmeester betaald.

Kosten

Tarieven 2016

Passantenhaven Moleneind
Om gebruik te maken van de voorzieningen in de haven moet u zich eerst aanmelden bij Aanenuit.net

  • Stroom: €0,50 per kWh incl. BTW
  • Water: € 0,01 per liter (per tapbeurt minimaal € 0,50 incl. BTW)
  • Vuilwaterpomp: gratis
  • Verblijf (liggeld): aanmelden na 17.00 u. is 24 uur geldig, kosten € 1,00 per meter incl. BTW
    (voor gebruiker mobiele GSM-telefoon, kosten € 10,00 totaal incl. BTW vanwege beperking telefoonsysteem). Maximaal verblijf is 3 dagen.
  • Sanitaire voorzieningen (douches en toiletten): gratis. Alleen toegankelijk met toegangscode na aanmelden van Verblijf. 

Passantenhaven Rottevalle

  • Stroom: € 0,50 per kWh (incl. vastrecht en BTW) via Aanuit.net
  • Water: betaling via automaat met muntinworp.