Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

gevonden of verloren voorwerpen melden

U bevindt zich hier: Home | gevonden of verloren voorwerpen melden

gevonden of verloren voorwerpen melden

Beschrijving

Iets gevonden of verloren? 
Bent u iets kwijt of hebt u iets gevonden, kijk dan op de site Verloren of Gevonden. U kunt hier melding doen van een gevonden of verloren voorwerp en zelf online kijken of uw verloren voorwerp er tussen staat. Als u denkt dat het voorwerp is gestolen dan moet u naar de politie om aangifte te doen.

Inleveren of bewaren?
Gevonden voorwerpen kunt u inleveren op het gemeentehuis. De gemeente neemt dan de zorg voor het voorwerp van u over. U krijgt een ontvangstbevestiging. U mag het voorwerp ook thuis bewaren. Dan bent u verplicht goed op het voorwerp te passen. Het voorwerp moet in dezelfde staat blijven.

Bij voorwerpen met een waarde tot € 450 beslist de gemeente na 3 maanden wat er met het voorwerp gebeurt. Het kan worden weggegooid of geschonken aan een goed doel. Als u heeft aangegeven dat u eigenaar wilt worden van het gevonden voorwerp kan de gemeente het ook aan u schenken. De gemeente neemt dan contact met u op over de afhandeling.

Bij voorwerpen met een waarde vanaf € 450 wordt de vinder na 1 jaar eigenaar van het voorwerp.
De gemeente brengt u daarvan op de hoogte als u heb aangegeven dat te willen.

Fiets kwijt?
Bent u een fiets kwijt doe dan altijd aangifte bij de politie.

Huisdier kwijt of gevonden?
Bent u een dier kwijt of heeft u een dier gevonden. Dan kunt u terecht bij het dierenasiel De Swinge. Grasland 114, 9205 ES Drachten 0512 543114.
Als u een dood dier vindt kunt u uw wijkteam op de hoogte stellen.

Paspoort of rijbewijs kwijt?
Bent u uw rijbewijs, paspoort, identiteitskaart of vreemdelingendocument verloren of kwijt door diefstal. Ga naar de gemeente om een nieuw document aan te vragen. U hoeft niet naar de politie.