Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

garantverklaring verblijf in nederland

U bevindt zich hier: Home | garantverklaring verblijf in nederland

garantverklaring verblijf in nederland

Beschrijving

Uitnoding buitenland korter dan 3 maanden

Als iemand die in het buitenland woont bij u op bezoek wil komen, dan heeft deze persoon voor het verkrijgen van een visum een 'bewijs van garantstelling' (en/of particuliere logiesverstrekking) nodig. U moet hiervoor uw handtekening legaliseren op het bewijs van garantstelling.

Er zijn 2 mogelijkheden:

  • U bent logiesverstrekker. U stelt uw huis ter beschikking om te verblijven.
  • U bent garantsteller. U staat financieel garant. U bent financieel verantwoordelijk voor degene die u uitnodigt. 

Uitnodiging buitenland langer dan 3 maanden

Als het bedoeling is dat iemand meer dan 3 maanden overkomt kan het zijn dat u bij de Nederlandse Ambassade eerst een machtiging voor voorlopig verblijf (MVV) moet aanvragen, omdat de bezoeker anders niet in aanmerking komt voor een Nederlandse verblijfsvergunning. Neemt u daarvoor eerst contact op met de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) via telefoonnummer: 0900-1234561. Voor meer informatie en het downloaden van het formulier, kunt u terecht op de website van de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND)

Aanvragen

Persoonlijk in het gemeentehuis
U moet persoonlijk langskomen om in het bijzijn van de ambtenaar uw handtekening te zetten op het bewijs van garantstelling. Bent u getrouwd of hebt u een geregistreerd partnerschap? Dan geldt dit ook voor uw partner. Maak een afspraak

Wat neemt u mee?
- uw identiteitsbewijs
- het ingevulde formulier garantstelling