Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

subsidie energiebesparing in koopwoningen

U bevindt zich hier: Home | subsidie energiebesparing in koopwoningen

subsidie energiebesparing in koopwoningen

Beschrijving

'Duurzaam Smallingerland' is een project voor energiebesparing in koopwoningen. De gemeente werkt in dit project samen met energieadviseurs van Invent.

Bij deelname aan 'Duurzaam Smallingerland' krijgt u:

  • Een onafhankelijk advies over energiebesparende maatregelen in uw woning, de kosten daarvan en de besparingen die het gaat opleveren. Het energielabel van uw woning in de situatie vóór het uitvoeren van maatregelen wordt berekend.
  • Een infraroodscan van uw woning.
  • Een nieuw energielabel voor uw woning nadat u de energiebesparende maatregelen heeft laten uitvoeren.

Gratis informatie en advies van Duurzaam Bouwloket

Wilt u duurzaam (ver)bouwen, energie besparen of energie opwekken? Neem dan een kijkje op de website van Duurzaam Bouwloket (zie kolom rechts). Op dit digitale energieloket vindt u informatie over het verduurzamen van uw woning. U kunt ook gratis en onafhankelijk advies inwinnen over het energiezuinig maken van uw woning. De adviseurs van het Duurzaam Bouwloket staan voor u klaar. Mail uw vraag naar info@duurzaambouwloket.nl of stuur een Whatsapp bericht naar 06 48 48 11 88.

'Ik investeer slim' is de campagne van het Rijk voor energie besparen. Met de Energiebespaarlening kunnen huiseigenaren een lening tussen € 2.500 en € 25.000 afsluiten.

Overweegt u om zonnepanelen aan te schaffen? Via de Zonnekaart Smallingerland kunt u eenvoudig zelf uitrekenen hoeveel zonnepanelen u op uw dak kunt leggen en wat het rendement is.

Informatie over subsidies, de Energiebespaarlening, de zonnekaart en handige energiebesparingstips vindt u op de website van Duurzaam Bouwloket.

Voorwaarden

Voor deelname aan het project 'Duurzaam Smallingerland ' moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • U woont in de gemeente Smallingerland en bent eigenaar van de woning
  • U betaalt een eigen bijdrage van € 195,00 inclusief btw, te voldoen bij inschrijving
  • U voert minimaal 1 maatregel uit het maatwerkadvies uit 

Let op: in de folder staat nog dat de maatregel geldt tot juni 2014. Deze datum is vervallen. In plaats van een einddatum is nu het aantal deelnemers bepalend. Als u wilt weten of deelname nog mogelijk is dan kunt u contact opnemen met Invent, telefoon 0593 541 045.

Als u geen enkele maatregel uit het advies uitvoert, betaalt u de normale prijs van het maatwerkadvies van € 424,- inclusief btw

Kosten

De kosten voor deelname aan 'Duurzaam Smallingerland' zijn (tarieven 2017).

  • Als u minimaal 1 maatregel uit het advies uitvoert:  € 195,00 inclusief btw.
  • Als u geen maatregel uit het advies uitvoert: € 424,00 inclusief btw.

Aanvragen

U kunt zich aanmelden voor deelname aan het project 'Duurzaam Smallingerland' via de website van Invent (zie kolom rechts). U kunt ook bellen met telefoon 0593 541045.