Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

financiële hulp voor ondernemers

U bevindt zich hier: Home | financiële hulp voor ondernemers

financiële hulp voor ondernemers

Beschrijving

Hebt u een eigen bedrijf of zelfstandig beroep en lukt het u (tijdelijk) niet meer om rond te komen? Bent u een zelfstandige professional en ondernemer en heeft u schulden? Moet u uw bedrijf afbouwen en beëindigen? Of ontvangt u een bijstandsuitkering en wilt u voor uzelf beginnen? De Bbz-consulenten van de gemeente Smallingerland kunnen u adviseren en vertellen wat mogelijk is vanuit de gemeente.

Voor wie?

  • Starters. U ontvangt een bijstandsuitkering en u wilt een eigen bedrijf starten. U weet nog niet precies hoe. Misschien heeft u vragen: welke papieren heb ik nodig? Zijn mijn plannen haalbaar? Waar vind ik een geschikt pand? Kom ik in aanmerking voor een krediet?
  • Gevestigde zelfstandigen met inkomenstekort. U werkt al minstens 18 maanden als zelfstandige en u bent in financiële problemen gekomen. Uw inkomen is tijdelijk niet genoeg om van rond te komen.
  • Oudere zelfstandigen. U bent een zelfstandig ondernemer tussen de 55 jaar en de AOW-leeftijd. U heeft niet meer voldoende inkomsten, maar u wilt doorgaan met uw bedrijf.
  • Zelfstandigen die op korte termijn hun bedrijf sluiten. U stopt noodgedwongen met uw bedrijf. Dit kan niet van de ene op de andere dag. Een bedrijf moet namelijk afgebouwd worden. Heeft u onvoldoende middelen om die afbouwperiode te overbruggen? Neem contact op vóórdat u stopt met uw bedrijf.
  • Oudere zelfstandigen die hun bedrijf willen beëindigen. U bent tussen de 55 jaar en de AOW-leeftijd en u bent door omstandigheden gedwongen om uw bedrijf te beëindigen. Dan kan er een inkomensprobleem ontstaan. Neem contact op vóórdat u stopt met uw bedrijf.

Meer informatie nodig?

Kijk op www.rijksoverheid.nl voor meer informatie over de wettelijke regelingen (Bbz 2004 en Ioaz).

Contact

Bel voor vragen of het maken van een afspraak 0512-581234. Wij zijn elke werkdag bereikbaar van 08:30 – 12:00 uur.