Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Werken bij de gemeente

U bevindt zich hier: Home | Organisatie | Gemeentelijke organisatie | Werken bij de gemeente

Werken bij de gemeente

De gemeente is een levendig en veelzijdig bedrijf. Werknemers krijgen in Smallingerland volop ruimte zich te ontwikkelen.

Bij elkaar houden ruim 400 collega’s de gemeente Smallingerland met z'n 55.487 inwoners draaiende. Gemiddeld gezien doen wij het werk met minder ambtenaren dan vergelijkbare gemeenten. Er wordt dus lekker hard gewerkt. Kreten die daarbij horen zijn: tikje eigenwijs, dynamisch, korte lijnen, informeel en no-nonsense cultuur. Tel daarbij op: een uitgebreide rechtspositieregeling, flexibele arbeidstijden, afstemming van arbeid en zorgtaken, een mondige werksfeer.

Stageplek?

Op verschillende afdelingen bij onze gemeente zijn mogelijkheden voor stages, voor zowel korte als langere termijn. Een stageplek bij ons geeft je de kans om kennis te maken met de verschillende facettten van een overheidsorganisatie.

Net afgestudeerd?

Dat betekent dat je de meest actuele kennis in huis hebt, die je uiteraard graag in een nieuwe werkomgeving wilt toepassen. Nog weinig ervaring? De gemeente staat midden in de maatschappij en tussen de mensen. Je zult snel ervaring opdoen, en krijgt daarbij trouwens alle steun. Jonge werknemers worden aangemoedigd om zich – afhankelijk van de diverse omstandigheden – verder te specialiseren of juist breder te ontwikkelen, via een scholingspakket op maat.

Werkzaam bij een andere overheidsorganisatie?

Dan weet je van de hoed en de rand, en kan je ervaring voor onze gemeente een welkome aanvulling zijn. Geïnteresseerd in een andere baan? Dan sta je open voor verandering – en kun je net zoveel van ons leren als wij van jou.

Werkzaam in het bedrijfsleven?

Mogelijk passen achtergrond, deskundigheid en ervaring juist heel goed bij de gemeentelijke organisatie. Een gemeente is een druk en levendig bedrijf, maar dan met specifiek gemeentelijke procedures en een bestuurlijke achtergrond die het werk extra dimensie geeft. Een overstap van het bedrijfsleven naar de overheid kan dan ook op verschillende manieren interessant zijn.

Wat heeft de gemeente Smallingerland te bieden?

De gemeente is niet alleen een veelzijdige werkgever, maar ook een goede. Er is ruimte voor loopbaanontwikkeling, die in de meeste gevallen voor 100% wordt gefinancierd. Werknemers dragen eigen verantwoordelijkheid en nemen intiatief. Zij krijgen hierbij ondersteuning in de vorm van begeleiding en scholing. In het filmpje vertellen enkele werknemers over hun werk bij de gemeente Smallingerland.
Geen open sollicitaties
De gemeente Smallingerland neemt open sollicitaties naar een baan bij de gemeente niet in behandeling. We plaatsen alle externe vacatures op Werken in Friesland (zie kolom hiernaast). U kunt zelf een profiel aanmaken op deze website. Met dit profiel kunt u gemakkelijk reageren op een voor u interessante vacature.

Interesse?

Onze vacatures vind je op http://www.werkeninfriesland.nl/.