Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Welzijn en zorg

U bevindt zich hier: Home | Uitvoering | Welzijn en zorg

Welzijn en zorg

Niemand langs de kant laten staan, dat is de bedoeling. De gemeente hoopt met een actief beleid haar inwoners aan de ene kant te ondersteunen en aan de andere kant te stimuleren om goed gebruik te maken van mogelijkheden.

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor jeugdzorg, werk en inkomen en zorg aan langdurig zieken en ouderen.

Minimagids en Ping spreekuur

Smallingerland wil bureaucratische drempels zo veel mogelijk wegnemen en inwoners actief informeren, zodat zij de toeslagen en kwijtscheldingen van lokale heffingen niet mislopen. Jaarlijks verschijnt er een minimagids waarin alle regelingen op een rij zijn gezet. We helpen mensen het liefst vóórdat ze in financiële problemen komen; daarom is er iedere morgen het Ping-spreekuur. Dit spreekuur is voor iedereen die vragen heeft over financiën, schulden, inkomensregelingen of voor budgetadvies.

Kinderen, kinderopvang, jongeren, vrijwilligers, ouderen

Welzijn gaat over mensen. Groepen mensen vooral, bijvoorbeeld jongeren. Onze gemeente heeft een eigen Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Het CJG Smallingerland is bedoeld voor iedereen met vragen en problemen over opvoeden en opgroeien: kinderen of jongeren zelf, ouders of verzorgers, maar ook professionals.