Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Startende ondernemers

U bevindt zich hier: Home | Uitvoering | Economie | Startende ondernemers

Startende ondernemers

De gemeente helpt startende ondernemers. Ook is er het Bedrijvencentrum A7 speciaal voor starters.

Training en voorlichting voor starters

De gemeente organiseert regelmatig trainingen, seminars en voorlichtingsbijeenkomsten voor startende ondernemers.

  • Jaarlijks wordt vanaf medio september een training van 6 dagdelen in samenwerking met een trainingsinstituut aangeboden in het gemeentehuis. In deze training worden alle facetten van ondernemerschap belicht. De startende ondernemer krijgt persoonlijke begeleiding, onder andere in het opstellen van een ondernemingsplan.
  • Daarnaast organiseert de gemeente ieder jaar een voorlichtingsbijeenkomst voor starters. Hier kan de ondernemer vragen stellen aan een bank, accountant, belastingdienst en de gemeente, die tijdens deze voorlichting met een stand aanwezig zijn.

Bedrijvencentrum A7

Het Bedrijvencentrum A7 biedt goede start- en doorstartmogelijkheden voor ondernemers. Er is ruimte voor ongeveer twintig bedrijven en bedrijfjes. Het 1e jaar betalen starters een zeer lage huur. Daarna gaat de rekening met stapjes omhoog totdat ondernemers na ongeveer 5 jaar een 'marktconforme' prijs betalen.
Naast werkruimte is er voor startende ondernemers ook advies of coaching mogelijk. Meer informatie vindt u op de website van bedrijvencentrum A7.

Uitkering

Als u voor uzelf gaat beginnen kan uw werkloosheidsuitkering of bijstandsuitkering vervallen. De eerste tijd kunt u een uitkering krijgen in het kader van de Algemene bijstandswet (Abw) en het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz). U kunt in aanmerking komen voor financiële hulp voor ondernemers.

Milieueisen

Uw bedrijf moet voldoen aan milieuregels. Soms is een omgevingsvergunning nodig, soms een melding en soms mag u zo starten. Dit is afhankelijk van het soort bedrijf en de activiteiten van uw bedrijf.  U kunt dit toetsen in de Activiteiten Internet Module

Contact

Voor meer informatie kunt u bellen met de gemeente: 0512-581234 of het contactformulier invullen.