Wij werken aan een nieuw hoofdriool aan de Burgemeester Wuiteweg

Wij werken aan een nieuw hoofdriool aan de Burgemeester Wuiteweg

Maandag 10 oktober startte aannemer Witteveen Surhuisterveen in opdracht van gemeente Smallingerland met de voorbereidende werkzaamheden voor de vernieuwing van het hoofdriool op de Burgemeester Wuiteweg te Drachten.

Rioolvernieuwing Burgemeester Wuiteweg

Er wordt een nieuw vuilwater- en regenwaterriool in de hoofdrijbaan gelegd. Dit gebeurt in de periode vanaf 10 oktober 2022 tot maart 2023. Na het vernieuwen van een deel van het riool wordt er nieuw asfalt aangebracht op de hoofdrijbaan. We doen ons best de overlast zoveel mogelijk te beperken. Desondanks kunt u enige hinder ondervinden van deze werkzaamheden. Meer informatie over dit project, kijk dan op werkzaamheden-wuiteweg.nl

De planning is als volgt:

Fase 1:

Vanaf 17 oktober 2022 tot begin januari 2023: traject kruising Fabriciuslaan - De Warren t/m de kruising Het Blauwgras. Het doorgaand verkeer op de Burgemeester Wuiteweg is dan gestremd. De omleidingsroute wordt ter plekke aangegeven.

Fase 2:

Vanaf begin januari 2023 tot eind maart 2023: traject Blauwgras tot het zebrapad voor Chinees Indisch Restaurant Peking. Ook dan is doorgaand verkeer op de Burgemeester Wuiteweg gestremd.

Oude kabels en leidingen

De nutsbedrijven (gas, water en licht) gaan in het derde kwartaal (vanaf juli) 2023 oude en kwetsbare kabels en leidingen vervangen. Daarna kunnen we de voet- en fietspaden en de parkeerstroken opnieuw bestraten. Winkeliers Ondanks de werkzaamheden zijn de winkels aan de Burgemeester Wuiteweg gewoon bereikbaar.