Toeslagenaffaire kinderopvang

De Belastingdienst heeft fouten gemaakt bij het toekennen van Kinderopvangtoeslag. Dit wordt ook wel de toeslagenaffaire genoemd. Als u hierdoor getroffen bent, wordt u gecompenseerd door de Belastingdienst. Maar soms is die compensatie niet genoeg. Er kunnen ook problemen op andere vlakken ontstaan. Als u bent getroffen door de toeslagenaffaire, dan komen wij graag in contact met u.

Benadeeld door fouten Belastingdienst

Wij bieden als gemeente hulp aan mensen die door deze fouten zijn benadeeld. De Belastingdienst heeft de gemeente gemachtigd om contact op te nemen met gedupeerde inwoners. Vanwege de privacywetgeving was dat eerder niet mogelijk. De contactpersonen voor de toeslagenaffaire, Laura Blom en Jantina Agricola, werken bij Carins. Zij luisteren naar uw verhaal en adviseren en ondersteunen als dat nodig is. Zij weten welke regelingen en mogelijkheden er zijn binnen gemeente Smallingerland. Zo hoeft u niet alles zelf uit te zoeken. Ze helpen u bij financiële vragen, maar ook bij vragen over gezondheid, werk, gezin, relaties, opvoeding en wonen. Deze hulp is vrijblijvend.

De contactpersonen toeslagenaffaire zijn op werkdagen te bereiken op  088 – 50 65 400. Contact per mail: toeslagen@carins.nl. Kijk voor meer informatie op www.carins.nl.

Melding doen bij Belastingdienst

Als u zich nog niet heeft gemeld bij de Belastingdienst, bel dan ook met het speciale Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag: 0800 2 358 358. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie ook op de speciale pagina van de Belastingdienst.