Trouwen of geregistreerd partnerschap

Als u wilt gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap wil voltrekken in de gemeente Smallingerland dan kunt u ons bellen op 0512-581234 om een afspraak te maken. 

Kosten trouwen

•    Trouwen op maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur € 224,-
•    Trouwen op zaterdag tussen 09.00 en 17:00 uur: € 377,-
•    Trouwen op dinsdag en donderdag om 09:00 uur: gratis voor inwoners van Smallingerland

Extra kosten trouwen

  • Trouwboekje standaard: € 23,- (optioneel)
  • Omzetten partnerschap in huwelijk zonder ceremonie: geen kosten
  • Omzetten partnerschap in huwelijk met ceremonie: € 224,-
  • Getuige van de gemeente (minimaal 1 getuige per persoon, maximaal 2): € 23,-
  • Door u gekozen eenmalige trouwambtenaar die buiten gemeente Smallingerland werkt als BABS: € 150,-
  • Door u gekozen trouwambtenaar voor 1 dag die niet werkt als BABS: € 315,-

Als u op een andere locatie wilt trouwen dan het gemeentehuis, dan zitten hier extra kosten aan verbonden. Deze kosten zijn per locatie verschillend. Neem hiervoor contact op met de locatie waar u wilt trouwen.

Afspraak

U doet minimaal 2 weken en maximaal 1 jaar van tevoren een melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap. Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer 0512-581234. Trouwt u niet binnen 1 jaar? Dan moet u opnieuw een melding doen.

Locaties

Het gemeentehuis 

In de trouwzaal van het gemeentehuis ligt de nadruk op licht, kleur, verandering, multimedia en persoonlijke keuzemogelijkheden voor het bruidspaar. Zo is de kleur van het licht naar wens te veranderen. De trouwtafel is het middelpunt van de zaal. De trouwplechtigheid wordt op dvd opgenomen en direct op de wand tegenover het bruidspaar geprojecteerd. Verder kent de trouwzaal de mogelijkheid om het huwelijk live via internet uit te zenden. Familie of vrienden die niet bij de plechtigheid aanwezig kunnen zijn omdat ze bijvoorbeeld in het buitenland wonen, kunnen de plechtigheid op deze manier toch volgen. 

Contact: Gauke Boelensstraat 2, 9203 RM Drachten, E-mailadres: gemeente@smallingerland.nl, Telefoon: 0512-581234

Paviljoen De Leyen

Met het water als achtergrond is het moderne Paviljoen De Leyen in Rottevalle de derde vaste trouwlocatie. De modern vormgegeven horecagelegenheid gaat bijna helemaal op in het natuurgebied aan de oevers van het meer De Leyen. Trouwen doet u hier in het unieke landschap van de Fryske Wâlden gecombineerd met een vakantiesfeer in en bij het paviljoen

Contact: Bildreed 3, 9221 SJ Rottevalle, Telefoon: 0512-341120, 06-12247775

www.deleyen.nl

Doarpstsjerke Rottefalle

Wilt u een sfeervolle en intieme huwelijksbevestiging ervaren? Misschien is dan de Doarpstsjerke Rottefalle een goede keus. Dit kerkgebouw bestaat sinds 1724 en is in 2011 overgenomen door de Stichting Alde Fryske Tsjerken, een stichting die zich inzet voor het behoud van oude beeldbepalende, monumentale kerkgebouwen in het Friese Landschap. De kerk kan door het bruidspaar geheel naar wens ingericht en versierd worden zodat alles in eigen stijl kan plaatsvinden. De Doarpstsjerke Rottefalle werkt nauw samen met de lokale horecagelegenheden in en om Rottevalle. We denken graag met u mee om deze dag voor jullie speciaal en onvergetelijk te maken. 
Naast een burgerlijk huwelijk is een kerkelijke inzegening van het huwelijk mogelijk in deze mooie kerk.

Contact: Doarpstsjerke Rottefalle, Buorren 18, 9221 TB Rottevalle, E-mailadres: doarpstsjerkerottefalle@gmail.com,

Telefoon: 06-51059099

Heeft u zelf een locatie op het oog? Overleg dan met de gemeente of deze voldoet aan de voorwaarden.

Trouwambtenaren

De gemeente heeft meerdere trouwambtenaren. Geef uw voorkeur voor een trouwambtenaar aan die tijdens de ceremonie een persoonlijke toespraak houdt.

Corona

Door de coronamaatregelen mogen er maximaal 30 gasten worden uitgenodigd. Deze gasten moeten allen 1,5 meter afstand van elkaar houden.