Landelijke informatie over corona

Voor alle informatie over het coronavirus kunt u kijken op Rijksoverheid  dit is de website van de Rijksoverheid met uitleg en nieuws over de wet- en regelgeving over het coronavirus. 

Basisregels blijven belangrijk

  • Was u handen regelmatig;
  • Ventileer uw huiskamer en andere ruimtes goed; 
  • Hoest en nies in uw elleboog;
  • Doe een zelftest bij klachten;
  • Blijf thuis bij een postitieve test.

Testen op corona

Testen op corona is nodig om besmettingen te verminderen. U kunt een zelftest doen of een afspraak maken op coronatest.nl voor een test bij een GGD testplaats bij u in de buurt.

Vaccineren tegen corona

U bent de enige die kan beslissen of u zich laat vaccineren tegen corona. Actuele vragen en antwoorden over vaccineren vindt u op rijksoverheid.nl.

Afspraak maken vaccinatie

Als u een uitnodiging heeft ontvangen, dan kunt u digitaal een afspraak maken bij de GGD. U heeft hiervoor uw DigiD nodig. Maak een afspraak op coronatest.nl

Bekijk de priklocaties per provincie en GGD-regio

CoronaMelder

Digitale middelen kunnen helpen bij de bestrijding van het coronavirus. Het ministerie van VWS ontwikkelde de app CoronaMelder. Deze app meldt of u in de buurt bent geweest van iemand die na een test corona blijkt te hebben. Zo kunt u voorkomen dat u mensen in uw omgeving besmet. Help de verspreiding van het coronavirus te stoppen en download de app. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig.

Corona in begrijpelijke taal

Op de website corona.steffie.nl geeft uitleghulp Steffie antwoord op coronavragen. De website is speciaal bedoeld voor mensen die stap-voor-stap-uitleg met veel beeld prettig vinden. Er is namelijk een groeiende vraag naar betrouwbare en begrijpelijke informatie voor kwetsbare doelgroepen, zoals mensen met een licht verstandelijke beperking en laaggeletterden. Steffie beantwoordt vragen als: Welke symptomen kan je verwachten als je het virus krijgt? Hoe zorg je ervoor dat je zelf en anderen niet ziek worden? Ook komen onderwerpen als het wassen van je handen op een juiste manier en het maken van een dagindeling aan bod.

Contactgegevens instellingen

Voor meer informatie over het coronavirus kunt u onderstaande websites raadplegen.