Herinrichting Torenstraat

De herinrichting van de Torenstraat is onderdeel van de opknapbeurt van het centrum van Drachten. Daarmee verbeteren we het openbaar gebied, de verkeersveiligheid en de parkeergelegenheid in het centrum.

Start uitvoering 

Op 27 maart start de uitvoering van de herinrichting. De uitvoering duurt tot en met 1 september 2023. Deze planning kan veranderen door weersomstandigheden. 

Ontwerptekeningen

Bekijk de technische uitvoeringstekeningen:

Plattegrond werkzaamheden Torenstraat

Profieltekeningen

Inloopmoment 

Op woensdag 22 maart van 17.00 - 19.00 uur in het gemeentehuis in Drachten

Tijdens het inloopmoment kunt u kennis maken met de aannemer BAM Infra. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen over de planning, het parkeren, de omleidingen en de eventueel te verwachten hinder. 

Direct betrokkenen (omwonenden, ondernemers) krijgen in de week van 15 maart 2023 een uitnodiging. Heeft u deze niet gekregen? Mail dan naar i.poortenaar@smallingerland.nl of bel 0512-581234. 

Ook op de hoogte blijven?

Download dan de BouwApp. Deze kunt u downloaden via de QR-code. Zoek op: Herinrichting Torenstraat Drachten. 

BouwApp QR-code

Eerdere berichten

  • Op dinsdag 7 juni 2022 was de laatste inloopbijeenkomst over de herinrichting van de Torenstraat. Tijdens deze bijeenkomst zijn een aantal ontwerptekeningen gepresenteerd.
  • In 2018 en 2019 organiseerde de gemeente ook een aantal brainstormsessies voor omwonenden, ondernemers en belanghebbenden. Daarin zijn de belangrijkste punten van het ontwerp bepaald.
  • Na reacties op de eerdere omvang van het project is besloten om de Herinrichting Torenstraat op te knippen in 2 delen. Eerst wordt de Torenstraat en de kruising Vogelzang opgepakt. De in de buurt liggende Oosterstraat, het parkeerterrein en de Houtlaan worden later aangepakt en zijn nu onderdeel van het Gebiedsprogramma centrum.
  • Start werkzaamheden uitgesteld naar het eerste kwartaal van 2023. Dat komt doordat:
    • de onderzoeken, berekeningen en uitwerkingen van ontwerpen langer duurden dan verwacht.
    • er een tekort is aan bouwmaterialen. De levertijd van sommige materialen is daardoor langer, waardoor de aannemer pas later kan beginnen.
    • winkels en horecagelegenheden goed bereikbaar moesten zijn in de drukke feestmaanden aan het einde van 2022.