Bouwkavel Waterbies

Hier vindt u informatie over de bouwkavel Waterbies

De gemeente verkoopt soms kavels. U vindt de bouwkavels Waterbies op deze pagina. Iedere volwassene kan zich inschrijven voor een kavel. Bij meerdere aanmeldingen wordt geloot. Wij werken niet met reservelijsten. Zo krijgen alle partijen een kans om mee te dingen. Lees voor het inschrijven de procedure en de algemene voorwaarden door.

Drie kavels te koop in de groene en waterrijke woonwijk Fennepark

Wilt u graag wonen in de  groene en waterrijke woonwijk Fennepark in Drachten? Dat kan! Gemeente Smallingerland verkoopt aan de Waterbies drie mooie en ruime kavels gelegen aan een rustige straat. De kavels zijn geschikt voor de bouw van een vrijstaande woning.

Een bod doen op een kavel

De kavel wordt door een inschrijvingsprocedure met verloting verkocht. De prijzen variëren van  € 222.277,00 tot € 236.119,40 (incl. btw). U kunt uw inschrijvingsformulier tot vrijdag 27 januari 2023 12.00 uur inleveren bij de Gemeente Smallingerland. Het inschrijvingsformulier vind u op onze website.

Over de wijk Fennepark

De woonwijk Fennepark is een groene en waterrijke wijk en ligt ten noorden van Drachten. De woonwijk ligt mooi centraal en vlakbij winkels en scholen.

Meer informatie

Vragen

Voor vragen kunt u terecht bij Dineke de Haan, team Ruimtelijke en Economische Ontwikkelingen, d.de.haan@smallingerland.nl of 0512-581234.

woningbouw waterbies, fennepark

Procedure
  1. De gemeente inventariseert na de uiterste inschrijvingsdatum hoeveel gegadigden er voor welke kavel zijn. Mochten er meerdere gegadigden zijn dan vindt er een verloting plaats.

  2. De verloting wordt gedaan door notariskantoor Breuker, Vellinga en Wiersma. De verloting vindt, zonder aanwezigheid van de gegadigden plaats, in het kantoor van de notaris.

  3. De loting vindt plaats per kavel, voor zover zich hierop meerdere gegadigden hebben ingeschreven. Er wordt eerst geloot tussen degenen die de betreffende kavels hebben opgegeven als eerste voorkeur. Als een kavel door niemand is opgegeven als eerste voorkeur, wordt er geloot tussen degenen die een kavel hebben opgegeven als tweede voorkeur. Een gegadigde die al een kavel van een eerste voorkeur toegewezen heeft gekregen, doet niet meer mee met de loting voor de kavel van zijn of haar tweede voorkeur.

  4. De letters van de deelnemende gegadigden worden per kavel in een doos gedaan, de doos wordt dichtgedaan waarna de notaris de letters achtereenvolgens in willekeurige volgorde blind uit de doos heb haalt en ze doorlopend heb nummert vanaf 1 tot en met het aantal deelnemers van de betreffende kavel. Degene met nummer 1 krijgt de kavel voorlopig toegewezen. Indien dit niet leid tot een definitieve gunning omdat de eerste gegadigde zich in een later stadium terugtrekt, omdat gegadigde binnen 6 weken de financiering niet rond krijgt,  krijgt nummer 2 de kavel toegewezen, enzovoorts.

  5. Mocht een kavel er bij een 1ste voorkeur niet uitgaan dan gaan de letters van de gegadigden die de loting van de kavel van hun eerste voorkeur niet winnen, opnieuw in de doos indien zij meedoen aan de loting van een kavel van hun tweede voorkeur.