Zamel kerstbomen in met uw school of vereniging

Voordat u het weet is het alweer kerst. En na kerst verzamelt de gemeente altijd samen met scholen en verenigingen alle kerstbomen voor recycling. Iedere school en vereniging die meedoet, krijgt geld per ingeleverde kerstboom. 

Hoe werkt de inzameling van kerstbomen? 

  • Stuur een e-mail naar afval@smallingerland.nl of bel ons op 0512-581700 om uw school of vereniging aan te melden. Doe dat vóór 20 december voor 16.00 uur.
  • De school of vereniging zorgt voor een inzamelplek èn voor toezicht op de inzameldagen 8 en 9 januari. Meld u voor één of beide dagen aan. 
  • Op 8 en 9 januari 2020 haalt de gemeente de kerstbomen op. 

Leuk extraatje!

Iedere school en vereniging die meedoet, krijgt € 0,75 van de gemeente per ingeleverde kerstboom. En behoort u tot de 5 deelnemers met de meest ingezamelde bomen? Dan kunt u ook nog een bonus verdienen. Kerstbomen hebben harscomponenten en kunnen niet bij het gft-afval. De gemeente is daarom blij met het gescheiden inzamelen en recyclen van de kerstbomen.  

Geef bij uw aanmelding de volgende gegevens aan ons door: 
-    Welke dag of dagen uw school of vereniging meehelpt met inzamelen. 
-    De plek waar de bomen ingezameld kunnen worden.
-    Het tijdstip waarop mensen een boom kunnen langsbrengen, max. tot 15.00 uur.
-    Naam van de school.
-    Naam, telefoonnummer en e-mailadres van een contactpersoon.

De planning van de route van de gemeente staat binnenkort op onze website en is dan ook te vinden via de Afvalwijzer (Afvalwijzer App of www.mijnafvalwijzer.nl).