Wethouders dragen steentje bij aan NLdoet

Een aantal leden van het College van B&W van Smallingerland hebben vrijdag 28 en zaterdag 29 mei meegedaan aan NLdoet, een initiatief van het Oranje Fonds. Duizenden organisaties en nog meer vrijwilligers zetten zich beide dagen in voor de grootste vrijwilligersactie van Nederland. 

Zo heeft wethouder Maria le Roy vrijdag 28 mei een bezoek gebracht aan ZuidOostzorg, locatie De Wiken in Drachten. Daar heeft zij zich met bewoners en vrijwilligers ingezet voor diverse, kleinschalige activiteiten. Ook wethouder Bert Westerink heeft geholpen. Hij ging vrijdag 28 mei langs bij Zorgboerderij It Fallaet in Drachtstercompagnie, om samen met andere vrijwilligers compostbakken te maken. Zaterdag 29 mei was het de beurt aan Felix van Beek.  Hij ging aan de slag bij Talant dagbesteding Passieflora in Drachten. 

Kloppend hart 

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom, met NLdoet, zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. De gemeente Smallingerland ondersteunt het initiatief, in het bijzonder de vele vrijwilligers.