Friese Boomfeestdag start bij basisschool De Plotter

Vanmorgen, op de Friese Boomfeestdag, plantten leerlingen van bassischool De Plotter bomen die samen een Tiny Forest vormen. De eerste boompjes zijn geplant samen met gedeputeerde Klaas Fokkinga, wethouder Maria le Roy en de vertegenwoordiger van de commissie Boomfeestdag Anja Dijkstra. Rond de bassischool worden ongeveer 600 bomen geplant. Ook werd er een buitenlokaal gecreëerd.

"Kinderen worden zich bewust van het belang van bomen voor de natuur".

Onze gemeente is sinds vorig jaar partnergemeente en ontvangt subsidie van IVN natuureducatie om drie Tiny Forests binnen onze gemeente aan te leggen. "In 2020 werd bij de basisscholen in wijk De Folgeren in Drachten het eerste minibos van gemeente Smallingerland aangelegd. Ook wordt er momenteel een Tiny Forest aangelegd als onderdeel van de herinrichting van het veld bij het Schutttersveld, Tipelkamp en VSO Talryk. Vandaag is het 3e minibos aangelegd. We zijn blij dat kinderen helpen met de aanleg van een Tiny Forest zodat zij bewust worden van het belang van bomen voor de natuur," aldus wethouder Le Roy.

Het planten van een minibos is ontzettend belangrijk voor de biodiversiteit, verkoeling en opvang van water. Daarnaast dragen de bomen bij aan een goede gezondheid en leefomgeving.