Werk aan de weg

Regelmatig zijn we bezig om de wegen in de gemeente te verbeteren. Wat betekenen de wegwerkzaamheden voor u als u hier langsrijdt? U leest hier welke wegwerkzaamheden (gaan) plaatsvinden.

Rioleringswerkzaamheden De Hoge Bomen Drachten 

Op maandag 24 juni doet aannemer Wiegersma Grond- en straatwerk uit Drachten rioleringswerkzaamheden op De Hoge Bomen in Drachten. De aannemer vervangt de riolering en legt een apart regenwaterriool aan. 

Wegvak gefaseerd afgesloten 

De werkzaamheden bestaan uit 2 fases. 
Fase 1: de aannemer begint op maandag 24 juni met de werkzaamheden vanaf de Fabriciuslaan richting de Eikesingel. Het wegvak vanaf de Fabriciuslaan tot de kruising met de Jansoniusstraat wordt gefaseerd afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt omgeleid.

Fase 2: direct na de bouwvakvakantie op maandag 19 augustus (week 34) wordt het wegvak vanaf de Jansoniusstraat tot de Eikesingel gestremd voor alle verkeer. In de laatste week van de bouwvakvakantie (week 33) maakt de aannemer een nieuwe rioolaansluiting op de Eikesingel. De totale werkzaamheden duren ongeveer 12 weken.

Twee fietsbruggen afgezet

Twee houten fietsbruggen zijn op dit moment afgezet om veiligheidsredenen. Het gaat om de brug die de Kletten en het Helmhout met elkaar verbindt én de brug bij het Rugbycomplex aan de Noorderdwarsvaart. De beide bruggen worden vervangen na de zomervakantie.

Rioleringswerkzaamheden Tjalling Wagenaarstraat 

Maandag 17 juni start aannemer Witteveen Surhuisterveen in opdracht van de gemeente met rioleringswerkzaamheden op de kruising Tjalling Wagenaarstraat-Moleneind zuidzijde.

Witteveen brengt een nieuw regenwaterriool aan voor een betere afvoer van het regenwater. De werkzaamheden duren ongeveer 3 weken. De weg is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt omgeleid. 

De gemeente informeert de nood- en hulpdiensten en de betrokken ondernemers en instanties.

Stremming door werkzaamheden gemaal Bûtendiken

Het Noordergemaal in Smalle Ee wordt vervangen. De stremming is ter hoogte van Bûtendiken 7.
De stremming duurt van maandag 1 juli 7.00 uur tot uiterlijk maandag 8 juli 7.00 uur.
De woningen aan de Bûtendiken zijn tot aan het gemaal gewoon bereikbaar. Fietsers worden omgeleid.
 
Bij vragen over het werk kunt u contact opnemen met Friso Civiel via 0515-436670 of info@frisociviel.nl.