Werken aan de omgeving

Regelmatig zijn we bezig met het verbeteren van de omgeving in de gemeente. Soms betekent dat ook wat voor u. Bijvoorbeeld wanneer u hier langsrijdt of wanneer u in de buurt van die werkzaamheden woont. Lees hier welke werkzaamheden (gaan) plaatsvinden.

De omleidingen bij wegwerkzaamheden in 1 overzicht zien? Bekijk de plattegrond

Aanleg verkeersplateau kruising Biskopswei–Gaasterdjip

Aannemer BAM Infra begint op vrijdag 22 november met het aanleggen van een rood verkeersplateau op de kruising aan de Biskopswei–Gaasterdjip in Drachten. De Biskopswei en het Gaasterdjip zijn op maandag 25 november afgesloten voor alle verkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid.

Vragen? Neem contact op met Jetze van der Veen. Hij is uitvoerder bij BAM. Tel. 06 22 23 32 04.

Asfalteringswerkzaamheden Overstesingel en rotonde Ringweg

Vanaf eind volgende week en de week daarop voert aannemer BAM Infra asfalteringswerkzaamheden uit aan de Overstesingel en aan de rotonde van de Ringweg. Beide wegdelen krijgen een nieuwe deklaag van asfalt.

Waar precies?
Bij de Overstesingel is dat tussen de rotonde van de Zuiderhogeweg en de Kuinder. De rotonde van de Ringweg is aan de Waterlelie in Drachten.

Wanneer?
Overstesingel: op vrijdag 8 en maandag 11 november. Op beide dagen is de weg afgesloten. In dat tussenliggende weekend is de weg open voor verkeer.
Rotonde Ringweg: op woensdag 13 en donderdag 14 november. De rotonde is op beide dagen afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid. 

Vragen? 
Neem contact op met Jetze van der Veen. Hij is uitvoerder bij BAM Infra. Tel: 06 22 23 32 04

Reconstructie fietspad Foudenswei in Rottevalle

Aannemer Van der Wiel begon maandag 28 oktober met reconstructiewerkzaamheden aan het fietspad langs de Foudenswei in Rottevalle. De werkzaamheden zijn op het gedeelte tussen de Ald Daem tot Houtigehaechsterwei èn op het gedeelte aan de Boppeste vanaf de Folgersterloane.

Ze vervangen de betontegels door betonverharding. De fietser wordt tijdens de werkzaamheden over de rijbaan geleid. Fietsen op het nieuwe fietspad kan weer vanaf donderdag 14 november. Vragen? Neem contact op met de uitvoerder J. Cnossen 06-53723922.

Onderhoud aan beplantingen

De komende maanden doen onze aannemers onderhoudswerkzaamheden aan de beplantingen in de gemeente. Benieuwd naar wat ze op welke plaats doen? Bekijk het overzicht.

Werkzaamheden wegdek van De Morra tot aan De Lauwers 

Op maandag 21 oktober startte aannemersbedrijf Jelle Kootstra in Drachten met de reconstructie van de Oude Slingeweg. De werkzaamheden zijn op het wegvak van De Morra tot De Lauwers. De aannemer verwijdert de bestaande wegverharding van asfalt en vervangt dat door nieuwe betonverharding.

Om ruimte te maken voor de wegenbouwmachines worden de bomen en beplanting langs het pad gesnoeid. Het werk neemt ongeveer 4 weken in beslag. Tijdens deze periode is het wegvak afgesloten voor alle verkeer. Neem voor vragen contact op met Dennis Kiewied, projectbegeleider bij Jelle Kootstra. Telefoonnummer 0512- 511017.

Werkzaamheden passage Raadhuisplein/Zuiderbuurt Drachten

Maandag 16 september startte de gemeente met het opknappen van de doorgang tussen het Raadhuisplein en de Zuiderbuurt. Het gaat om de passage tussen Spoelstra en Brownies en Downies in het centrum van Drachten.

De werkzaamheden worden overdag uitgevoerd door Hoekstra & Westra totaalbouw b.v. Aansluitend wordt de bestrating in de passage vervangen. Tijdens de werkzaamheden is de passage afgesloten voor het publiek. Op de parkeerplaats van het Raadhuisplein gebruikt de aannemer enkele parkeervakken voor opslag. Deze vakken worden afgezet met bouwhekken.

We verwachten dat de werkzaamheden eind november afgerond zijn. Neem voor vragen of opmerkingen contact op met Lammert Bouwers op telefoonnummer: 0512-581234.