Wat verandert er tijdelijk bij de ecostations en de buitendienst?

Afvalinzameling en corona

De collega's van de buitendienst doen hun uiterste best om het afval in te zamelen volgens de standaard schema's, ook tijdens de coronacrisis. Ze staan ook voor u klaar als u de ecostations bezoekt. 

Zijn er toch wijzigingen? Dan publiceren we die op www.mijnafvalwijzer.nl. Houd deze site dus in de gaten of raadpleeg de Afvalwijzer App. Daar staat ook informatie over de diensten van wijkbeheer, groenvoorziening en de veeg- en kolkendienst.  

Grofvuil ophalen

Voor het ophalen van grofvuil kunt een afspraak met ons maken. Houd er wel rekening mee dat het druk is op het moment. Dat geldt met name voor het ophalen van takken en hout. 

Ecostations open maar druk

Het is erg druk bij onze ecostations. Houd daar rekening mee. Stel het wegbrengen van afval uit als dat mogelijk is. In verband met corona mogen er 5 bezoekers tegelijk het terrein op. Kom daarom zoveel mogelijk alleen langs. Zo kunnen we de wachttijden zo kort mogelijk houden. Houd 2 meter afstand van elkaar. Bent u verkouden, heeft u koorts of hoest u? Blijf thuis en stel uw bezoek uit. 

Compostdag

De landelijke compostdag in maart werd afgelast. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

Blijf afval scheiden

Veel mensen zijn in deze tijd vaker thuis dan anders. Dat kan soms zorgen voor meer afval. Het aantal keren dat het afval wordt opgehaald is nog steeds genoeg als iedereen afval goed blijft scheiden. Iedere 2 weken halen we het plastic afval bij u op. Het gft-afval halen we vanaf deze week weer wekelijks bij u op. We vragen u dan ook om het tuinafval in de groene container te gooien en niet in de grijze. 

Ruimte tussen de rolemmers

Meer mensen thuis betekent ook meer auto's in de straat. Dat kan lastig zijn voor de collega's die afval komen ophalen. Controleert u of uw rolemmer vrij staat en er tussen de emmers minimaal 60 centimeter ruimte is? Dankuwel!