Vier de natuur tijdens Fête de la Nature

In het weekend van 2, 3 en 4 september zijn er verschillende activiteiten in Nationaal Park De Alde Feanen tijdens het landelijk natuurfestival Fête de la Nature. Tijdens het weekend wordt de natuur gevierd met de verbinding tussen mens en natuur als middelpunt.

(Gratis) activiteiten

Veel activiteiten in het gebied zijn tijdens het festival gratis of goedkoper. Ondernemers vinden de boodschap die het festival uitdraagt belangrijk, en bieden hun activiteit daarom gratis of tegen een lagere prijs aan. Zo kun je een SUP-toer doen, een yogales in de natuur nemen of een GPS-tocht door het natuurgebied volgen.

Verbinding met de natuur

De eerste editie van het Fête de la Nature vond voor het eerste in 2014 in Nederland plaats. In 2016 trok het evenement 62.000 bezoekers. Mede-initiatiefnemer Anne Leeflang benadrukt vooral de verbinding tussen mens en natuur, en dat daarin niet alleen een rol ligt voor natuurorganisaties, maar vooral ook bij de mensen zelf: "Wij vonden het juist belangrijk om de verbinding met de natuur bij de mensen zelf te houden en niet alleen bij natuurorganisaties. Toen ontstond een idee voor een (…) natuurfestival."

Je kunt meer lezen over het Fête de la Nature en het hele programma bekijken op de website van het festival.